recepty v kategorii
Velké
ŠÍPKOVÁ OMÁČKA SE ZVĚŘINOU A JÁHLOVÝMI NOKY
Lidé sbírají plody růže šípkové již po tisíce let. V průběhu historie našly šípky využití nejen pro...KŘEPELKY VE VINNÉM LISTĚ
Listy vinné révy se pro svou příjemně nakyslou chuť používají nejen v kuchyni, ale i v čajích,...MEDOVÁ KACHNA NA VÍNĚ S KDOULEMI NEBO JABLKY
Jelikož kdoule krásně přežívají ve sklepě zimu, použila jsem je do pečené kachny. A aby...BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM
Recept na bramborové knedlíky s uzeným masem jsem ani neměla v plánu sem dávat. Popravdě...KRŮTÍ STEHNA V SOLI S ČERNÝMI LANÝŽI
O pečení v soli jsem vám již psala ve spojení s rybou. Již tenkrát jsem...TELECÍ ŠIŠKY S CITRONOVÝM PŘELIVEM
Recepty na masové šišky najdete už v nejstarší české rukopisné sbírce kuchařských návodů z 15. století, já...ZAPEČENÝ KVĚTÁK SE SMETANOU A SÝREM
Představte si, že jsem v Rettigové objevila, že než upeče květák, nechá ho povařit v hovězím vývaru....500 LET STARÝ RECEPT NA SLADKOU OMÁČKU K RYBÁM
Dneska s vámi sdílím přibližně 500 let starý recept na omáčku k rybám. Ano, ano, neupsala jsem...PEČENÁ KAPUSTA PLNĚNÁ MASEM
Kapusta má neuvěřitelnou výhodu, že dle odrůdy ji můžete sklízet od května do ledna. Naše...KŘEHKÉ KUŘE NA ZELENÉ OMÁČCE
Probírám se v posledních dnech ve spisu „Staročeské umění kuchařské“ od významného historika Čeňka Zíbrta, kde...KVÁSKOVÁ PIZZA
INGREDIENCE NA ROZKVAS: 1 LŽÍCE KVÁSKU 100 G ŠPALDOVÉ NEBO PŠENIČNÉ HLADKÉ MOUKY 100 G...KRŮTÍ STEHNA NA ŠALOTKÁCH
Tenhle recept není můj, ani není starodávný, ale mám ho tak ráda, že vám ho...RYBA RED SNAPPER A TEPLÝ SALÁT Z PEČENÝCH BATÁT, PAPRIK A CHŘESTU
Zkoušíte rádi nové, třeba i zvláštní ryby? Já tedy moc ráda. Alespoň vždy obzvláštním náš...HOVĚZÍ ŽEBRA NA RUMU BARRILITO
Když se řekne rum, tak si mnozí okamžitě představí skvěle chutnající koktejl Daiquiri, nebo Mojito...ZAPEČENÁ BROKOLICE S QUINOU, TEMPEHEM A SÝREM
Věděli jste, že brokolice se řadí mezi moderní zeleninu a že trvalo 100 let, než...RYBÍ KARBANÁTKY DLE RETTIGOVÉ
V Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové z roku 1845 jsem našla mezi postními jídly recept na Karbanátky...BATÁTOVO-POHANKOVÉ PLACIČKY
Víte, jak se říkalo třetí postní neděli? Kýchavá. Pokud si během ní třikrát kýchnete, budete...LOSOS S GLAZUROU Z RUMU EQUIANO
V našich končinách používá většina lidí rumy spíše do sladkého pečení, ale v takovém Karibiku...TELECÍ MASO NA ČERVENÉM VÍNĚ DON JACOBO A BRUSINKÁCH
Máte rádi Burgundský guláš, ale nebaví vás všechno to krájení a nechce se vám čekat...LOSOS S FAZOLKAMI, CHERRY RAJČÁTKY A OLIVAMI
Losos je podle mne jedna z nejúžasnějších ryb, a to nejen pro své chutné maso...HUSÍ STEHNA NA KDOULÍCH A MADEIŘE, S PEČENÝM ZELÍM A DÝŇOVÝMI CHILLI NOKY
Husa s červeným zelím a knedlíkem je moje oblíbené jídlo a milá vzpomínka na dětství. Možná i...ŠPAGETY VAŘENÉ V ČERVENÉM VÍNĚ
Na tento rychlý a naproso ohromující recept jsem narazila v New York Times, když jsem dávala...DÝNĚ NADÍVANÁ OŘECHY, SLANINOU A SÝREM
Jednou z mých oblíbených kuchařek jsou Recepty z farmářského trhu od Hany Michopulu, kterou mám doma...BOLOŇSKÉ RAGŮ Z HOVĚZÍHO NEBO JEHNĚČÍHO MASA
„Co byste si přáli k obědu? Boloňské špagety néééé, vždyť byly nedávno.“ JJJ Tak by u nás mohl...HŘÍBKY S LANÝŽEM NA VÍNĚ A SMETANĚ
Hříbky na smetaně znají asi všichni, ale zkoušeli jste někdy k nim ještě přidat lanýžovou pastu?...LOSOSOVITÝ PSTRUH SE SALÁTEM POLNÍČKEM
Růžové k růžovému. Jestli si vzpomenete, již jsem psala tuto větu k receptu na lososa...PEČENÉ KUŘE S MAMINČINOU NÁDIVKOU
Milovali jste také jako děti kuře s nádivkou? Já hrozně moc a musím přiznat, že teď...KYNUTÉ BORŮVKOVÉ KNEDLÍKY
Kynuté ovocné knedlíky, jsou další letní klasikou, která mám pocit se z dnešních kuchyň vytrácí. Podle...HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ RENOSU ROSSO
Když se mi podaří sehnat líčka, tak nehledím na roční období, ani na den v týdnu,...MERUŇKOVÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA
Co by to bylo za vintage kuchyň, kdyby se v ní neobjevily meruňkové knedlíky. My se...LOSOS V SEZAMU SE SALÁTEM Z BRAMBOR, CHERRY RAJČAT A KOPRU
Růžový losos s růžovým vínem... jak přirozená kombinace, v které se nemůžete splést. Není ale...KUŘE NA MEDU A JABLEČNÉM BALZAMIKU GÖLLES
Tohle malé kuřátko řádně vykoupané v medu a jablečném balzamiku, provoněné rozmarýnem, ocení každý, kdo se...PEČENÁ ŘEPA S FETOU A RUKOLOU
Miluji zdravé a na přípravu nenáročné večeře. I když pečená řepa s fetou a rukolou skvěle...Treska ve strouhankové krustě se sušenými rajčaty a šťouchané brambory
Ryby jsou u nás na talíři celkem často, ale zrovna treska nepatřila mezi oblíbené, dokud...ŘEPA S BATÁTOU PO BURGUNDSKU
Při mém předvelikonočním půstu jsem nahromadila tolik receptů bez masa, že vás jimi ještě nějakou...FAZOLOVÉ PIROHY Z LISTOVÉHO TĚSTA
Pirohy jsou nejvíce spojovány s polskou a ruskou kuchyní a zelnou náplní. Plnit se však mohou...ŠPAGETY S PEČENÝMI RAJČÁTKY A RICOTTOU
Oprášila jsem kuchařku Jamie Olivera, dle které jsem dlouho nevařila a plesala nadšením, nad spoustou...PESTROBAREVNÁ ZELENINOVÁ MUSAKA
Musaka je úžasně prohřívající a syté jídlo, které člověk ocení v těchto sychravých dnech, kdy sice...TUŇÁK V ČERNÉM SEZAMU
Plánujete-li slavnostnější oběd nebo večeři a nemáte moc času na vaření, můžete zkusit připravit tuňáka....KUŘECÍ KULIČKY S PESTEM Z VLAŠKÝCH OŘECHŮ A PEČENÝMI CHERRY RAJČÁTKY
Moje děti obecně ohrnují nos nad masem, ale mleté to je jiná písnička. Zdá se...RIZOTO S KOŘENOVOU ZELENINOU, FÍKY A PEKANY
Pokud jste zrovna naprosto "přemasovaní" a dali byste si něco zdravějšího, tak vyzkoušejte tento jednoduchý,...BYLINKOVÉ BRAMBORY, KAPUSTIČKY A RIBEYE STEAK Z BIG GREEN EGG
Dlouho, dlouho mi to trvalo, než jsem se propracovala k venkovnímu grilování. Nejdříve nebylo kde –...DÝŇOVÉ NOKY S LUČINOU, RUKOLOU, BRUSINKAMI A PEKANOVÝMI OŘECHY
Dýňová mánie pokračuje a tentokrát u nás řádí v podobě noků. Naše děti zbožňují bramborové noky,...SLANÝ KOLÁČ S DÝNÍ, FETOU A TYMIÁNEM
Na dýni si sice můžeme pochutnávat od konce léta až do konce podzimu, ale pro...HOVĚZÍ STEAK S PEČENÝMI FAZOLKAMI A CHERRY RAJČÁTKY
Steak je u nás raritní záležitost, takže když už se pro něj rozhodnu, tak na...POVIDLOVÉ TAŠTIČKY SE STROUHANKOU A MÁKEM
Povidla já můžu jíst snad úplně ve všech „sladkých“ jídlech a tak, když už jich...RIZOTO Z PEČENÝCH PAPRIK
Rizoto je takové vděčné jídlo, kterým snad nepohrdne vůbec nikdo. Alespoň u nás doma je...ŠPAGETY S KREVETAMI A CUKETOU
V létě, asi tak jako všichni ostatní, jsem nejraději co nejvíce venku, a tak v kuchyni hrají...Kuře na pomerančích, zázvoru, skořici a mastiche
Na Chiosu jsem si oblíbila mastichu, řeckou superpotravinu, vyrábějící se z pryskyřice stromu řečík lentišek...TEPLÝ FENYKL S HRÁŠKEM
Někomu je fenykl známý jako zelenina, jiný ho spíše využívá jako koření. Jeho anýzová chuť...KUŘECÍ ŠPÍZY SATAY
Arašídové kuřecí špízy Satay jsem kdysi objevila v kuchařce Grand Tour, kterou dala dohromady Hannah Grantová...Candát na citrónovém tymiánu a s černou čočkou
Ryb není v jídelníčku nikdy dost. Alespoň já se snažím si tento fakt připomínat při plánování...VAJEČNÁ NADÝCHANÁ OMELETA
Také máte rádi vaječnou omeletu? Já ji zbožňuji, ale mám obrovský problém si ji dávat...RIZOTO Z PEČENÉ DÝNĚ
Dýňové rizoto je u nás velmi oblíbené, a to především u dětí. Já ho dělám...