LOSOS S FAZOLKAMI, CHERRY RAJČÁTKY A OLIVAMI

Losos je podle mne jedna z nejúžasnějších ryb, a to nejen pro své chutné maso nabité bílkovinami, omega-3 kyselinami a vitamínem D, ale i pro svojí šťavnatost a krásnou růžovou barvu. Pár svých nápadů, jak připravit lososa jsem vám na blog již dávala, ale tentokrát s vámi budu sdílet recept, který jsem kdysi někde převzala, už ani nevím kde, a v této ustálené podobě ho dělám roky. 

INGREDIENCE:

2-4 FILETY LOSOSA
300 G ZELEN7CH FAZOLEK
2 KEŘÍČKY CHERRY RAJČÁTEK
20–30 ČERNÝCH OLIV
2 STROUŽKY ČESNEKU
1 1/2 CITRÓN
SŮL, PEPŘ
OLIVOVÝ OLEJ

INGREDIENCE:

Nejprve vymačkejte z jednoho citrónu šťávu, kterou smíchejte s 5 lžícemi olivového oleje, s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Fazolky, olivy a otrhané cherry rajčátka dejte do mísy a promíchejte s touto zálivkou. Filety lososa opláchněte ve studené vodě, osušte papírovou utěrkou a položte kůží dolů do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Povrch lososa pokapejte olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Obložte lososa připravenou fazolkovou směsí a dejte péct přibližně na 10-12 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. A nezapomeňte si k losou dát nějaké dobré růžové víno.