HŘÍBKY S LANÝŽEM NA VÍNĚ A SMETANĚ

Hříbky na smetaně znají asi všichni, ale zkoušeli jste někdy k nim ještě přidat lanýžovou pastu? Díky ní se houbová chuť několikrát zintenzivní a celé jídlo se stane opravdovou labužnickou specialitou. Možná se děsíte, kde seženete lanýže a za kolik. V podobě pasty to není zase takový problém. Poměr cena výkon je vynikající a dlouho vám vydrží. K jakýmkoliv omáčkám doporučuji uvařit těstoviny s drážkováním a ideálně se semolinové mouky. Lépe vám na nich ulpí omáčka, a navíc mají vyšší nutriční hodnotu než těstoviny klasické. K houbobám se jak na vaření, tak na párování, hodí víno s výraznější kyselinkou jako je například Don Jacobo Ecologico.

INGREDIENCE:

400 G HŘÍBKŮ

1 ŠALOTKA

150 ML PŘÍRODNÍHO VÍNA DON JACOBO TEMPRANILLO ECOLÓGICO

300 ML SMETANY

1 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY

1 LŽÍCE GHÍ 

1 LŽÍCE UMEOCTU

1 LŽÍCE PASTY Z BÍLÝCH LANÝŽŮ

SŮL, PEPŘ

KVALITNÍ TĚSTOVINY S DRÁŽKOVÁNÍM

PARMAZÁN, HLADKOLISTÁ PETRŽEL

POSTUP:

Cibuli nakrájejte nadrobno a očistěné hřiby na větší kousky. Nejprve na rozpáleném ghí lehce osmažte cibulku a pak přidejte nakrájené houby, sůl, pepř, umeocet. Po krátkém opékání přilijte víno a nechte odpařit. Mouku rozmíchejte ve smetaně a přilejte ji k houbám. Nechte zhoustnout a pak přidejte lanýžovou pastu a nasekanou petržel. Promíchejte a můžete servírovat.