VAJEČNÁ NADÝCHANÁ OMELETA

Také máte rádi vaječnou omeletu? Já ji zbožňuji, ale mám obrovský problém si ji dávat mimo domov. Mám ji totiž ráda nadýchanou a bohužel většinou ji i v mých oblíbených kavárnách dostanu spíše tužší. Tak jsem to už vzdala a tím se omeleta stala takovou naší domácí specialitou. Možná víte, jak nadýchanost docílit, ale pro ty z vás, co to povědomí nemají, odhalím to malé jednoduché tajemství. Do rozšlehaných vajíček je potřeba přidat studenou vodu. To je vše ☺. 

INGREDIENCE NA OMELETU:

6 VAJEC OD SLEPIČEK Z VOLNÉHO CHOVU

2 POLÍVKOVÉ LŽÍCE VODY

30 G NAHRUBO NASTROUHANÉHO PARMAZÁNU

HRSTKA PETRŽELOVÉ NATĚ

LŽÍCE GHÍ (NEBO MÁSLA)

SŮL 

PEPŘ

INGREDIENCE NA MALÝ SALÁT:

HRST RUKOLY

HRST BABY ŠPENÁTU

LŽÍCE SLUNEČNICOVÝCH SEMÍNEK

LŽÍCE DÝŇOVÝCH SEMÍNEK

LŽIČKA LNĚNÝCH SEMÍNEK

OLIVOVÝ OLEJ DLE LIBOSTI

LŽÍCE UMEOCTU

JABLEČNÝ OCET GÖLLES DLE LIBOSTI

POSTUP:

Vajíčka rozklepněte do hrnečku, rozkvedlejte, přidejte studenou vodu a ještě promíchejte. Osolte a opepřete. Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a vajíčka do ní nalijte. Ze začátku můžete obracečkou ještě s vajíčky pracovat. Poodhrňte již usmažené části tak, aby na vzniklé místo natekla vajíčka syrová. Když vypadají vajíčka téměř hotová, tak na ně rovnoměrně rozsypte parmazán. Za cca 2 minuty na ně nasypte nasekanou petrželovou nať a pak je přesuňte na talíř. Obracečkou si pomáhejte tak, aby se omeleta srolovala.

Malý salát je hotový v mžiku. Opláchněte oba saláty a umístěte je do misky, kde jej pak dochuťte olejem, balsamikem, umeoctem a posypte semínky.