recepty v kategorii
Maso
MASOVÁ POMAZÁNKA RILLETTES
Masová pomazánka se skvělé hodí při rodinných slavnostech či přátelských sešlostech, pokud plánujete trochu popíjet...KŘEPELKY VE VINNÉM LISTĚ
Listy vinné révy se pro svou příjemně nakyslou chuť používají nejen v kuchyni, ale i v čajích,...MEDOVÁ KACHNA NA VÍNĚ S KDOULEMI NEBO JABLKY
Jelikož kdoule krásně přežívají ve sklepě zimu, použila jsem je do pečené kachny. A aby...BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM
Recept na bramborové knedlíky s uzeným masem jsem ani neměla v plánu sem dávat. Popravdě...KRŮTÍ STEHNA V SOLI S ČERNÝMI LANÝŽI
O pečení v soli jsem vám již psala ve spojení s rybou. Již tenkrát jsem...DRŮBEŽÍ JÁTRA S LANÝŽI A MADEIROU
Játra jsou velice delikátní pochoutkou, kterou každý nejí. Někdo nemá rád jejich specifickou chuť a...HUSÍ MASO S LANÝŽI A OMÁČKOU Z MADEIRY
Možná na sv. Martina přemýšlíte, jestli si pořídit husu celou nebo jenom stehna či prsa....HOVĚZÍ VÝVAR
Kouř a vůně linoucí se z horkého vývaru, je představa, která mě žene k plotně, když potřebuji...TELECÍ ŠIŠKY S CITRONOVÝM PŘELIVEM
Recepty na masové šišky najdete už v nejstarší české rukopisné sbírce kuchařských návodů z 15. století, já...MASOVÉ KOULE DUŠENÉ VE VÍNĚ MADEIRA
V kuchařce, jejíž autor je neznámý, ale víme, že ji vydala v roce 1712 knihtiskařka Kateřina Koniášová,...KARBANÁTKY S CITRÓNOVOU KŮROU, ZÁZVOREM A ŠAFRÁNEM
V současných receptech najdete v karbanátkách především česnek a majoránku, což je samozřejmě dobré, ale dříve...PEČENÁ KAPUSTA PLNĚNÁ MASEM
Kapusta má neuvěřitelnou výhodu, že dle odrůdy ji můžete sklízet od května do ledna. Naše...TOPENKY S KOURY A LIBEČKOVÝM PESTEM
O topence, neboli plátku opečeného chleba, se našla zmínka už ve spojení s hostinou, kterou pořádala...KŘEHKÉ KUŘE NA ZELENÉ OMÁČCE
Probírám se v posledních dnech ve spisu „Staročeské umění kuchařské“ od významného historika Čeňka Zíbrta, kde...KRŮTÍ STEHNA NA ŠALOTKÁCH
Tenhle recept není můj, ani není starodávný, ale mám ho tak ráda, že vám ho...RYBA RED SNAPPER A TEPLÝ SALÁT Z PEČENÝCH BATÁT, PAPRIK A CHŘESTU
Zkoušíte rádi nové, třeba i zvláštní ryby? Já tedy moc ráda. Alespoň vždy obzvláštním náš...BEEFSTEAKY NA VÍNĚ
Vždy když mám málo času na vaření, sklouzávám k rychlým, zaběhnutým receptům. Po delší době jsem...RYBA V SOLNÉ KRUSTĚ
Pečení v soli je jedním z nejdávnějším a zároveň doposud využívaným způsobem přípravy rybího i jiného masa....HOVĚZÍ ŽEBRA NA RUMU BARRILITO
Když se řekne rum, tak si mnozí okamžitě představí skvěle chutnající koktejl Daiquiri, nebo Mojito...TELECÍ MASO NA ČERVENÉM VÍNĚ DON JACOBO A BRUSINKÁCH
Máte rádi Burgundský guláš, ale nebaví vás všechno to krájení a nechce se vám čekat...HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ NA VÍNU MADEIRA
Mám tu pro vás další recept z proslulé Kuchařské školy od Marie B. Svobodové z roku 1894,...KARI VEPŘOVÁ ŽEBRA
Občas dostanu chuť na něco slaného, masitého, trochu pálivého a ideálně nenáročného na přípravu. Prostě...PEČENÝ SIVEN SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM, CELEREM A BÍLÝM LANÝŽEM
Siven americký sice není původně evropská ryba, ale vyskytuje se u nás již od 19....HUSÍ STEHNA NA KDOULÍCH A MADEIŘE, S PEČENÝM ZELÍM A DÝŇOVÝMI CHILLI NOKY
Husa s červeným zelím a knedlíkem je moje oblíbené jídlo a milá vzpomínka na dětství. Možná i...BOLOŇSKÉ RAGŮ Z HOVĚZÍHO NEBO JEHNĚČÍHO MASA
„Co byste si přáli k obědu? Boloňské špagety néééé, vždyť byly nedávno.“ JJJ Tak by u nás mohl...LOSOSOVITÝ PSTRUH SE SALÁTEM POLNÍČKEM
Růžové k růžovému. Jestli si vzpomenete, již jsem psala tuto větu k receptu na lososa...PEČENÉ KUŘE S MAMINČINOU NÁDIVKOU
Milovali jste také jako děti kuře s nádivkou? Já hrozně moc a musím přiznat, že teď...HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ RENOSU ROSSO
Když se mi podaří sehnat líčka, tak nehledím na roční období, ani na den v týdnu,...LOSOS V SEZAMU SE SALÁTEM Z BRAMBOR, CHERRY RAJČAT A KOPRU
Růžový losos s růžovým vínem... jak přirozená kombinace, v které se nemůžete splést. Není ale...CITRÓNOVO-TYMIÁNOVÉ KŘUPAVÉ SARDINKY
Smažené sardinky mě vždy přenesou do letní atmosféry, pocitu dovolené a když je jím, mám...KUŘE NA MEDU A JABLEČNÉM BALZAMIKU GÖLLES
Tohle malé kuřátko řádně vykoupané v medu a jablečném balzamiku, provoněné rozmarýnem, ocení každý, kdo se...Treska ve strouhankové krustě se sušenými rajčaty a šťouchané brambory
Ryby jsou u nás na talíři celkem často, ale zrovna treska nepatřila mezi oblíbené, dokud...VELIKONOČNÍ NÁDIVKA ZVANÁ HLAVIČKA
Dnes je bílá sobota a končí postní období, tak jsem se v klidu mohla pustit do...TUŇÁK V ČERNÉM SEZAMU
Plánujete-li slavnostnější oběd nebo večeři a nemáte moc času na vaření, můžete zkusit připravit tuňáka....KUŘECÍ KULIČKY S PESTEM Z VLAŠKÝCH OŘECHŮ A PEČENÝMI CHERRY RAJČÁTKY
Moje děti obecně ohrnují nos nad masem, ale mleté to je jiná písnička. Zdá se...BORŠČ S PEČENOU ZELENINOU
I když nejsem fanda ruské kuchyně, boršč mám moc ráda a v zimě vždy na něj...BYLINKOVÉ BRAMBORY, KAPUSTIČKY A RIBEYE STEAK Z BIG GREEN EGG
Dlouho, dlouho mi to trvalo, než jsem se propracovala k venkovnímu grilování. Nejdříve nebylo kde –...HOVĚZÍ STEAK S PEČENÝMI FAZOLKAMI A CHERRY RAJČÁTKY
Steak je u nás raritní záležitost, takže když už se pro něj rozhodnu, tak na...ŠPAGETY S KREVETAMI A CUKETOU
V létě, asi tak jako všichni ostatní, jsem nejraději co nejvíce venku, a tak v kuchyni hrají...Kuře na pomerančích, zázvoru, skořici a mastiche
Na Chiosu jsem si oblíbila mastichu, řeckou superpotravinu, vyrábějící se z pryskyřice stromu řečík lentišek...KUŘECÍ ŠPÍZY SATAY
Arašídové kuřecí špízy Satay jsem kdysi objevila v kuchařce Grand Tour, kterou dala dohromady Hannah Grantová...Candát na citrónovém tymiánu a s černou čočkou
Ryb není v jídelníčku nikdy dost. Alespoň já se snažím si tento fakt připomínat při plánování...