KARI VEPŘOVÁ ŽEBRA

Občas dostanu chuť na něco slaného, masitého, trochu pálivého a ideálně nenáročného na přípravu. Prostě na něco pořádného! V tento moment, si většinou vzpomenu na kari žebra, která už léta peču podle Dity P. Připravená jsou do 15 minut a pak se krásně pár hodin pečou samy. Když je vytáhnu z troby, nemohu se nabažit jejich úžasné vůně a pak když do nich zapíchnu vidličku a maso se pod ní rozpadá, nemohu se dočkat, až první sousto přistane v mé puse. A když už si na nich pochutnávám, vždy si říkám, proč je pro boha nepeču častěji.

INGREDIENCE:

1 KG VEPŘOVÝCH ŽEBER
2 LŽÍCE ZELENÉ KARI PASTY
1 LŽÍCE SÓJOVÉ OMÁČKY
2 LŽÍCE KĚČUPU
4 LŽÍCE OLIVOVÉHO OLEJE
2 LŽÍCE MEDU
6 NADRCENÝCH STROUŽKŮ ČESNEKU
2 NADROBNO NAKRÁJENEÉ CIBULE
SŮL, PEPŘ

POSTUP:

Pokud jste si nepřinesli domů žebra již naporcovaná, tak je rozkrájejte na menší časti, omyjte, osolte, opepřete a naskládejte do pekáčku. V misce smíchejte všechny ostatní ingredience a směsí potřete žebra z obou stran. Žebra podlijte trochou vody, pekáč přikryjte alobalem a dejte do trouby rozehřáté na 200°C. Pečte půl hodiny a pak ztlumte troubu na 150°C a pečte 3 hodiny. Občas se na žebra koukněte, zda se nevypařila tekutina a případně podlijte. Když jde maso dobře do kosti je hotové.