Růžový losos s růžovým vínem… jak přirozená kombinace, v které se nemůžete splést. Není ale růžové jako růžové. Víno Drago Rose 2018 pochází z farmy Musella, klenotu na 25 hektarech půdy, kde se střídají lesy, potoky a olivové háje s vinicemi, pěstované po dobu cca pěti let podle zásad biodynamiky s certifikátem Demeter. Já jsem tam byla, tak mohu potvrdit, že je to ráj na zemi. Inspirací by vám mohl být i losos v sezamu a bramborový salát s koprem.
INGREDIENCE NA LOSOSA:
2 PLÁTKY LOSOSA
3 LŽÍCE BÍLÉHO SAZAMU
2 LŽÍCE SÓJOVÉ OMÁČKY SHOYU
ŠŤÁVA Z 1 LIMETY
SŮL, PEPŘ
INGREDIENCE NA BRAMBOROVÝ SALÁT:
1 KG MALÝCH BRAMBOR
2 KEŘÍČKY CHERRY RAJČAT
1 SVAZEK KOPRU
ŠŤÁVA Z 1 CITRÓNU
3 LŽÍCE UMEOCTU
6 LŽIC OLIVOVÉHO OLEJE
SŮL
POSTUP:
Nejprve si dejte vařit omyté brambory i se slupkou do slané vody. Menší brambory se uvaří již za 15 minut. Než se brambory uvaří, připravte si lososa k pečení.
Lososa i s kůží omyjte a osušte. V malé nádobce smíchejte olej, sójovou omáčku, limetovou šťávu, sůl a pepř. Lososa potřete směsí a obalte v sezamu. Na dno pekáčku nakapejte olivový olej a přemístěte do něj lososové plátky. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte přibližně 15 minut dozlatova.
Až se brambory uvaří, nechte je chvilku zchladnut a oloupejte. Pokud se vám podařilo sehnat dostatečně malé, nemusíte je ani krájet. Cherry rajčata omyjte, kopr propláchněte a papírovou utěrkou osušte. Kopr nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem, citrónem a umeoctem. Oloupané brambory a cherry rajčata přendejte do mísy a promíchejte s koprovou zálivkou.