MUSELLA DRAGO ROSE 2018

Velmi svůdné a svěží růžové víno. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností. Je skvělým příkladem toho, jak je vinařství dokonale schopné přecházet od náročnějších produktů k lehčím a bezstarostnějším vínům, což vždy zaručuje vynikající standard kvality. Je ideální pro první slunečné dny i jako aperitiv ve společnosti dobrých přátel.

Sklizeň je přísně manuální. Macerace probíhá v chladu na slupkách po dobu několika hodin. Při dosažení 4% podílu alkoholu se macerát oddělí od slupek. Následně probíhá spontánní kvašení v nádržích z nerezové oceli a zrání na ušlechtilých kalech po dobu čtyř měsíců.

Místo původu: Itálie, provincie Verona, městečko San Martino Buon Albergo
Vinařství: Azienda Agricola Musella
Biodynamický certifikát: Demeter od r. 2014
Barva: světle růžová 
Odrůda: 100 % Corvina – modrá odrůda z italské oblasti Benátsko patří k těm odrůdám, které mají vícero různých projevů v závislosti na vinařově práci, všeobecně lze však říci, že vína z této odrůdy disponují svěžestí, světlejší karmínovou barvou, výrazně ovocitým charakterem (do třešní) a lehkými mandlovými, příjemně nahořklými tóny. Nemá přebytek tříslovin 
Vinice: Monte Drago s celkovou rozlohou 27 hektarů a stářím 24 let se rozprostírá jihozápadně na kopci, který odděluje Montorio od Valle d’Illasi, a je obdělávaná dle biodynamických kritérií; sklízí se výhradně ručně v posledním srpnovém týdnu
Roční produkce: cca 4 800 lahví
Půda: středně jílovitá, bílá hlína a tuf (druh horniny ze sopečného popelu vyvrženého během sopečné erupce a postupem času konsolidovaného do jednolité masy)
Chuť: v ústech svěží a citrusová s minerálními tóny na patře 
Vůně: květinová (růže) s tóny ovoce (malina)
Párování s jídlem: hodí se skvěle jako aperitiv, k rybím pokrmům, měkkýšům, mořským plodům a pizze
Doporučená teplota při podávání: 10–12 °C