ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S OSTRUŽINAMI

Nově jsem si oblíbila pečení z domácí strouhanky, takže tenhle recept je jen upravená višňová bublanina s mandlemi, kterou jsem vám dávala na blog v červenci. Trochu jsem změnila poměry, přidala kandovanou citrónovou kůru a hořkou čokoládu, která se dle mého názoru k ostružinám moc hodí. Á propós už po několikáté vám píšu o strouhance z domácích kváskových rohlíků, a ještě jsem vám sem na ně nedala recept. Brzy to napravím, nebojte. Jinak, kdo raději křehké koláče, tak na jeho ostružinovou verzi najdete recept na blogu z loňska. 

INGREDIENCE:

100 G CUKRU MUSCOVADO

100 G HOŘKÉ ČOKOLÁDY

50 G NELOUPANÝCH MANDLÍ 

50 G MANDLOVÝCH PLÁTKŮ

50 G STROUHANKY Z KVÁSKOVÝCH ROHLÍKŮ

30 G KANDOVANÉ CITRONOVÉ KŮRY

5 VAJEC

½ LŽIČKA VANILKY 

300 G OSTRUŽIN

MÁSLO A MOUKA NA FORMU

POSTUP:

Cukr, žloutky a vanilku utřete do husté pěny. Přidejte strouhanou čokoládu, nasekané neloupané mandle, strouhanku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Dortovou formu vymažete máslem a vysypete moukou. Těsto rozetřete do formy a zasypte ostružinami a mandlovými plátky. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na přibližně 35 minut.