Máte rádi Burgundský guláš, ale nebaví vás všechno to krájení a nechce se vám čekat hodiny, než budete moci zasednout ke stolu? Můžete zkusit jiný recept podobného ražení, kdy si na jídlu můžete pochutnat už za 45 minut. Důležité je místo hovězího masa použít telecí, které při dušení rychleji změkne a samozřejmě vybrat dobré víno, protože bude ve výsledné chuti dominovat. Já použila španělské víno Don Jacobo Vendimia Selleccionada z hroznů Tempranill, které má krásnou třešňovou barvu s fialovým lemováním a v jeho jemné chuti najdete aromatické tóny červeného ovoce a nádech koření.
INGREDIENCE:
800 G TELECÍHO MASA
3 ČERVENÉ CIBULE
300 ML ČERVENÉHO VÍNA JACOBO VENDIMIA SELLECCIONADA
300 ML HOVĚZÍHO VÝVARU
2 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY
3-4 LŽIČKY BRUSINKOVÉHO KOMPOTU
OLIVOVOVÝ OLEJ
SŮL, PEPŘ
POSTUP:
Maso nakrájejte na středně velké kousky, osolte, opepřete a obalte v mouce. Cibuli nasekejte nadrobno. Ve větší hluboké pánvi rozpalte olivový olej a kousky masa osmažte rovnoměrně ze všech stran, dokud nezhnědne. Pokud se vám všechno maso nevejde na pánev, rozdělte ho do dvou dávek. Opečené maso vyndejte na talíř a dejte smažit cibulku. Jakmile cibule zezlatoví, vraťte maso na pánev a zalijte červeným vínem. Nechte víno odpařit a poté přilijte vývar. Maso duste na mírném plameni přibližně 30 minut. Brusinkový kompot rozmělněte tyčovým mixérem do hladké konzistence a přidejte na posledních 5 minut k masu. Podávejte s noky, kaší nebo rýží, ozdobené nasekanou petrželkou a brusinkami.