Růžové k růžovému. Jestli si vzpomenete, již jsem psala tuto větu k receptu na lososa a u růžového pstruha to platí také. Pstruh lososovitý, který se může pochlubit jemným růžovým masem totiž lososu podobný je, ale jeho maso je méně tučné.Vykouzlíte s ním rychleou a zdravou večeři. Pstruha jen pokapete olivovým olejem, posolíte a šup s ním do trouby. Pokud máte parní troubu, tak ještě lépe. Parní pečení krásně zintenzivňuje chuť ryb. Skvěle se k němu hodí salát z polníčku, cherry rajčat a piniových oříšků. A jaké růžové víno? Zkuste mého přírodního miláčka Château de Roquefort Corail z obchodu Warehouse#1.
INGREDIENCE:
2 FILETY PSTRUHA LOSOSOVITÉHO
OLIVOVÝ OLEJ
UZENÁ NEBO OBYČEJNÁ SŮL
SALÁT POLNÍČEK
CHERRY RAJČÁTKA
PINIOVÉ OŘÍŠKY
GÖLLES JABLEČNÉ BALSAMICO
OLIVOVÝ OLEJ
UMEOCET
POSTUP:
Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček nebo plech potřete olivovým olejem a umístěte do něj růžového pstruha kůží dolů. Filety pokapejte olivovým olejem a posolte. Dejte do trouby péct přibližně 12-15 minut. Pokud si nejste jisti, zda je ryba upečená, zkuste pohnout ploutvičkou. Pokud je možné ji z ryby lehce vytáhnout, máte hotovo.
Samozřejmě můžete na pstruha použít různé bylinky jako je tymián, rozmarýn, případně pepř, pokapat ho citrónem, ale věřte mi, že chuť této ryby nejlépe vynikne samotná, pouze lehce osolená. Pokud byste přeci jenom zatoužili ještě po jiném chuťovém rozměru, sáhněte po uzené soli. Budete mít pocit, že se pstruh připravoval na kouři z bukového dřeva.
K takto připravenému pstruhu si můžete uvařit brambory anebo v odlehčenější verzi podávat jen salát. Salát polníček smíchejte s pokrájenými cherry rajčaty a posypte piniovými oříšky. Ve skleničce smíchejte olivový olej, umeocet a jablečné balsamico a přelejte salát zálivkou.