Pokud milujete kokos, je tenhle dort stvořen přesně pro Vás. Já měla jako dítě moc ráda kokosové tyčinky Bounty, ale dnes jsou na mě až moc sladké. U tohoto receptu je výhoda, že ho můžete udělat úplně bez cukru a nebo použít sirup, který je k našemu organizmu šetrnější než klasický cukr. Míru sladkosti si můžete určit přesně podle sebe.

Korpus Bounty dortu můžete udělat dvěma způsoby. Buď se proklikněte na recept na blogu Raw limetkovo-avokádový dort a použijte jeho bázi, čímž vytvoříte raw Bounty dort. Nebo můžete rozdrobit kokosové sušenky, jejichž recept je také na blogu, a zalít je jen rozpuštěným máslem nebo kokosovým olejem. Já jsem měla zrovna doma sušenky napečené, tak jsem zvolila v ten moment rychlejší variantu a to tu druhou.

INGREDIENCE KORPUS:

20 KOKOSOVÝCH SUŠENEK

20 G MÁSLA

INGREDIENCE NÁPLŇ:

2 HRNEČKY KVALITNÍHO STROUHANÉHO KOKOSU

1 HRNEČEK KONZERVOVANÉHO KOKOSOVÉHO MLÉKA 

3 LŽÍCE KOKOSOVÉHO OLEJE 

10 LŽIC KOKOSOVÉHO SIRUPU

150 G KVALITNÍ HOŘKÉ ČOKOLÁDY

POSTUP:

Připravte si formu na dort o průměru 20 cm. Sušenky rozdrolte a nasypte na dno formy, zalijte rozpuštěným máslem nebo kokosovým olejem, promíchejte, rovnoměrně rozprostřete po celém dně a lžící upěchujte.

Formu na dort dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a nechte 15 minut péct.

Ingredience na náplň přemístěte do menšího kastrůlku, míchejte a lehce zahřívejte, dokud se nerozpustí kokosový olej. Vyndejte formu s korpusem z trouby a po zchladnutí přilijte kokosovou náplň.

Dejte do lednice alespoň na jednu hodinu ztuhnout. Poté dort vyndejte z formy a polijte čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.

Po zpětném zatuhnutí čokolády můžete servírovat.