Těšíte se také na chřestovou sezónu? Já se jí nemohu dočkat, jelikož přípravou různých chřestových pokrmů, dostávám pocit, že jaro je již neodvratně tady. Český chřest vyhlásil začátek sezóny v druhé polovině dubna, tak to máme opravdu za rohem. Na sociálních sítích se už objevují recepty na blanšírovaný chřest a polévky, ale věděli jste, že chřest je výborný i syrový? Vloni jsem objevila v kuchařce Dva italští gurmáni úžasně jednoduchý a chutný recept na chřestový salát. Už se těším, až si ho zase letos udělám. Kdybyste ale měli chuť na blanšírovaný s holandskou omáčkou, najdete recept u mě na blogu také.
INGREDIENCE:
350 G ZELENÉHO CHŘESTU
50 ML JABLEČNÉHO BALSAMICA GÖLLES (nebo šťáva z jednoho citrónu)
3 LŽÍCE OLIVOVÉHO OLEJE
80 G PARMAZÁNU
SŮL, ČERVENÝ (nebo černý pepř)
POSTUP:
Odřízněte špičky chřestových výhonků a dejte si je stranou. Zbylou část očistěte a tuhé spodní konce odstraňte. Stonky šikmo nakrájejte na tenké plátky a spolu s celými špičkami rozložte na velký talíř. Ochuťte octem balsamico nebo citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Navrch nasypte parmazán nastrouhaný na hoblinky.