CHÂTEAU DE ROQUEFORT ROSÉ CORAIL
“Corail” je doménou rosé a má tradiční provensálský charakter, obsahující všechny původní odrůdy Provensálska. Je to svěží, okouzlující, vysoce kvalitní a vzácně dobré růžové víno, které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost.
Nejdříve se Grenache a Cinsault macerují při velmi nízké teplotě 6°C. Potom probíhá spontánní fermentace a částečná maloaktická fermentace v ocelových tancích, kde také víno zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech po dobu šesti měsíců.
Místo původu: Francie, Provence, Roquefort la Bedoule
Vinařství: CHÂTEAU DE ROQUEFORT
Označení: Côtes de Provence AOC
Barva: intenzivní korálově růžová
Odrůda: 30% Grenache Noir (červené hroznové víno, je jedním z nejstarších ve Francii a je velmi silné), 29% Carignan (červené hrozny, kterým se říká “cabernet jihu” pro jejich tloušťku), 24% Syrah (červená odrůda hroznů z jižní Francie, díky které je víno komplexní s hlubokými a sametovými tříslovinami), 17% Cinsault (červené hroznové víno, intenzivní s jemnou tříslovinou) a Vermentino (bílé hrozny, datující se do 50.let minulého století, získává se z nich velmi dobré víno)
Vinice: s průměrným věkem třiceti let se prostírá na skoro šestnácti hektarech, severozápadně, na kopcích v nadmořské výšce 360/390m. a díky tomu se sklízí ručně od 19.9. do 12.10. Vinice jsou dobře chráněny okolními útesy jako v amfiteátru a také proto, mají velmi zvláštní a jemné mikroklima.
Půda: čerstvá, jílovito-vápnitá, kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitého
Chuť: lahodná, šťavnatá, hodně ovocná (bílá broskev, jahoda, citrusy) s dotekem minerálů a nádechem fenyklu, čistý, minerální a osvěžující závěr
Vůně: květinová, ovocná a jemně kořeněná (citrusy, mandarinky, jahody, meloun a bílé květy)
Párování s jídlem: hodí se skvěle k salátům (např. Caprese), zeleninovým předkrmům, mořským plodům, rybám a středomořské kuchyni..i jako aperitiv
Doporučená teplota při podávání: 12/14°C
Cena: 460Kč (bez DPH: 380Kč)