JINÁ BUBLANINA DLE SANDTNEROVÉ

Můj muž mi dlouho tvrdil, že nemá rád bublaninu. Peču tedy během léta převážně kynutý táč, na který můžete použít rybíz, meruňky nebo švestky, zasypat pořádně drobenkou a takhle dělat jeden za druhým, protože je tak dobrý, že celý plech zmizí za 24 hodin. No jo, ale co s třešněmi a višněmi, že? Pátrala jsem po nějakém jiném bublaninovém těstě, které není tak dusivé a nemá nudnou chuť, a natrefila jsem na zajímavý recept opět v kuchařce Sandtnerové. V těstě není ani mouka, ani máslo nebo kypřící prášek, ale strouhanka a vajíčka. S pochybnostmi jsem se pustila do pečení a než jsem vám stačila sepsat recept, už jsem ho dělala podruhé, protože Jakub záhy přinesl višně a že ať ho upeču hned ještě jednou. Tak dobrý je!!!

INGREDIENCE:

140 G CUKRU (já dala půl na půl březový a muscovado)

4 VAJÍČKA

KŮRA Z JEDNOHO BIO CITRÓNU

½ LŽIČKY VANILKY

3 LŽÍCE GRAND MARNIER (není v originálním receptu, ale je to s ním výborné)

140 G MANDLÍ

60 G STROUHANKY (+na vysypání)

MÁSLO NA VYMAZÁNÍ FORMY

300-350 G TŘEŠNÍ NEBO VIŠNÍ

POSTUP:

Cukr se žloutky vyšlehejte do nadýchané pěny. Přidejte citrónovou kůru, vanilku, najemno namleté mandle, strouhanku, Grand Marnier a promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a přimíchejte ho opatrně k těstu. Pekáček nebo dortovou formu vymažte máslem, vysypte strouhankou a těsto tam přelijte. Poklaďte vypeckovanými třešněmi nebo višněmi a dejte přibližně na 35 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud bublanina nezrůžoví.