CHŘESTOVÝ SALÁT S PARMAZÁNEM A ČERVENÝM PEPŘEM

Těšíte se také na chřestovou sezónu? Já se jí nemohu dočkat, jelikož přípravou různých chřestových pokrmů, dostávám pocit, že jaro je již neodvratně tady. Český chřest vyhlásil začátek sezóny v druhé polovině dubna, tak to máme opravdu za rohem. Na sociálních sítích se už objevují recepty na blanšírovaný chřest a polévky, ale věděli jste, že chřest je výborný i syrový? Vloni jsem objevila v kuchařce Dva italští gurmáni úžasně jednoduchý a chutný recept na chřestový salát. Už se těším, až si ho zase letos udělám. Kdybyste ale měli chuť na blanšírovaný s holandskou omáčkou, najdete recept u mě na blogu také. 

INGREDIENCE:

350 G ZELENÉHO CHŘESTU

50 ML JABLEČNÉHO BALSAMICA GÖLLES  (nebo šťáva z jednoho citrónu)

3 LŽÍCE OLIVOVÉHO OLEJE

80 G PARMAZÁNU

SŮL, ČERVENÝ (nebo černý pepř)

POSTUP:

Odřízněte špičky chřestových výhonků a dejte si je stranou. Zbylou část očistěte a tuhé spodní konce odstraňte. Stonky šikmo nakrájejte na tenké plátky a spolu s celými špičkami rozložte na velký talíř. Ochuťte octem balsamico nebo citrónovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Navrch nasypte parmazán nastrouhaný na hoblinky.