CIZRNOVÝ HUMMUS

Mám pro vás rychlý tip na chutné zobání, které vám večer v pohodě nahradí cokoliv jiného. Předpokládám že hodně z vás zná cizrnovou pomazánku zvanou hummus, ale určitě se najdou tací, kteří o ní teď slyší poprvé. Tato pomazánka má výhodu, že ji nemusíte mazat na chleba, ale můžete ji nabírat mrkví nebo řapíkatým celerem a vyhnout se tak příjmu sacharidů pozdě večer. Jestli nejste milovníci cizrny v žádné podobě, mrkněte na blog na recepty jako jsou lilky se šafránovým jogurtem, granátovým jablkem a oříšky nebo cuketové rolky s citrónovou ricottou a mangem.

INGREDIENCE:

500 G UVAŘENÉ CIZRNY
5 LŽIC TAHNINI
2 LŽÍCE UMEOCTU
½ LŽIČKY SOLI
1 LŽIČKA DRCENÉHO KMÍNU
3 LŽÍCE VÝVARU Z CIZRNY

POSTUP:

Rozmixujte všechny ingredience ponorným mixérem a pak si jen již hrajte s konzistencí a chutí. Pokud budete chtít mít hummus méně hustý, přidejte vývar z cizrny. Chuť můžete doladit podle svého citrónovou šťávou, prolisovaným česnekem, chilli nebo pepřem. Pokud si budete chtít hummus úplně ozvláštnit, přidejte do něj zkaramelizovanou cibulku. Já ho mám takto nejraději.