CUKETOVÉ ROLKY S CITRÓNOVOU RICOTTOU A MANGEM

Přemýšlíte, čím překvapit na Silvestra? Já tedy miluji klasické jednohubky s česnekovou pomazánkou a vlašským ořechem navrchu, ale není to moc ohromující, a navíc docela těžké. Nicméně pár jich rozhodně připravím a zbytek pochoutek vytvořím ze zeleniny. Mám pro vás jeden tip, který jsem dnes zkoušela z kuchařky The Green Kitchen a za mě na 100% prošel. Velmi jednoduché, rychlé a zdravé. Celé je to postavené na grilované cuketě, sýru ricotta, bazalce, citrónu a mangu. V originálním receptu je maracuja, tak když se vám povede sehnat, můžete to zkusit s ní, ale výborně to fungovalo i s mangem. Přemýšlela jsem se svým přítelem, který je odborník přes destiláty, co k tomu podávat a shodli jsme se na ginu. Když se podíváte na e-shop warehouse1cz, tak tam najdete širokou nabídku. My dnes cuketové rolky párovali s ginem Canaima, úžasnou novinkou od výrobce rumu Diplomático, která bude na trhu až příští rok. Místo něj však můžete vyzkoušet mimořádně svěží gin Generous Gin Organic, který je vyráběn z jalovce, citronu, mandarinky, červeného pepře, kafrové limety a koriandru. Skvěle se bude pojit s ricottou dochucenou citrónem a mangem.

INGREDIENCE:

2 VELKÉ CUKETY

2 LŽIČKY SOLI

250 G RICOTTY

1 NAJEMNO NAKRÁJENÉ MANGO NEBO 5 MARACUJ 

1 HRST BAZALKY NASEKANÉ NAHRUBO

ŠŤÁVA Z ½ CITRÓNU 

ČERSTVĚ MLETÝ PEPŘ

POSTUP:

Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky o síle přibližně 0,5 cm. Posolte je a přemístěte do velkého cedníku, kde je nechte vypotit. Po 30 minutách je propláchněte a osušte. Potřete je olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi. Pokud nemáte grilovací pánev, můžete i na klasické pánvi, jen na nich nebudete mít obtisknutou mřížku. Plátky cukety opékejte z každé strany, dokud nebudou vláčné, což trvá přibližně 4 minuty. Nechte je vychladnout a pusťte se do přípravy náplně.

Ricottu dejte do mísy a přidejte k ní citrónovou šťávu, bazalku, sůl, pepř a vše promíchejte. Na závěr přidejte najemno nakrájené mango a lehce ho vmíchejte. 

Na konec plátku cukety dejte lžíci ricottové náplně a stočte cuketu do rolky. Všechny připravené rolky přendejte na servírovací talíř, a ještě je na vrch ozdobte nakrájeným mangem.