MEXICKÉ GUACAMOLE

Tahle mexická pochoutka je u nás doma velmi populární. Není to jen láska k Mexiku, která nás k ní táhne, ale také velká obliba avokáda a koriandru. Já i můj přítel Jakub jsme v Mexiku byli a chutná nám guacamole, tak jak ho připravují tam. Určitě existuje spoustu obměn a variant, možná i v různých koutech Mexika ji připravují odlišně a rozhodně je nejlepší taková, jakou jí máte rádi vy sami. My jsme se jednohlasně shodli na verzi, kterou s vámi budu sdílet, jako pro nás nejchutnější. Většinou ji společně připravujeme, donekonečna dochucujeme a vyprávíme si zážitky z Mexika. Každý jsme tam totiž byli zvlášť, když jsme se ještě neznali, a tak spřádáme plány, že se tam znovu společně vypravíme. Při jejím pojídání často padne řada i na tequillu. Nejen že začneme řešit, která je nejlepší, ale často si ji i dáme. Když sáhnete po tequile Centinela nebo Ocho, tak se určitě nespletete.

INGREDIENCE:

4 ZRALÉ AVOKÁDA

3 RAJČATA

SVAZEK JARNÍ CIBULKY

SVAZEK KORIANDRU

1 LIMETKA

DRCENÉ CHILLI NEBO CHILLI PAPRIČKY DLE CHUTI

SŮL

PYTEL TORTILLA CHIPS (NACHOS)

POSTUP:

Avokáda, rajčata a cibulky nakrájejte nadrobno a přendejte do misky. Nasekejte koriandr, chilli papričky a přidejte k avokádu. S chilli papričkami nakládejte velmi opatrně. Každý druh chilli má jinou míru pálivosti, takže doporučuji nejdříve přidat menší množství a pak postupně dochucovat. Směs okyselte limetkovou šťávou a přidejte sůl. Pořádně promíchejte a můžete podávat.