• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • PEČENÝ SIVEN SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM, CELEREM A BÍLÝM LANÝŽEM

PEČENÝ SIVEN SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM, CELEREM A BÍLÝM LANÝŽEM

Food, Food pairing, Maso, Rychlé, Zdravé
  • Posted by Pavla Hájková
  • 16. 11. 2020
  • 0
  • 0 likes
Food, Food pairing, Maso, Rychlé, Zdravé

Siven americký sice není původně evropská ryba, ale vyskytuje se u nás již od 19. století. Tato dravá sladkovodní ryba patří do čeledi lososovitých a je křížencem mezi pstruhem a lososem. Má podobně jako losos růžově zbarvené maso a s pstruhem si je zase podobná v chuti. Siven můžete grilovat, smažit nebo péct a úplně stačí ho ochutit jen bylinkami, solí a citrónem. Rozhodně doporučuji dochucovat spíše méně než více, abyste nepřehlušili jeho jemnou lahůdkovou chuť. Klidně však můžete zkusit trochu výraznější přílohu. Mě se osvědčila kombinace šťouchaných brambor s celerem a s pastou Arotz z bílých lanýžů z E-delikatesy. Tahle příloha byla tak výtečná, že ji budeme mít na talíři určitě častěji. No, a jak jste již ode mne párkrát slyšeli, růžové k růžovému, takže můžete zkusit buď víno Musella Drago Rose anebo Chatêua Roquefort Corail obé z obchodu Warehouse#1.

INGREDIENCE:

2 SIVEN AMERICKÝ

PÁR SNÍTKŮ CITRÓNOVÉHO TYMIÁNU

SŮL, PEPŘ

OLIVOVOVÝ OLEJ

500 G BRAMBOR

600 G CELERU

80 G MÁSLA

1-2 LŽIČKY AROTZ PASTY Z BÍLÝCH LANÝŽŮ

HLADKOLISTÁ PETRŽEL

POSTUP:

Troubu rozehřejte na 180 °C. Sivena opláchněte studenou vodou a pořádně osušte papírovou utěrkou. Rybu položte na plech vyložený pečícím papírem. Vnitřek břišní dutiny osolte, opepřete a vyložte citrónovým tymiánem. Lehce pokapte uvnitř dutiny i zvenčí olivovým olejem. Vložte do vyhřáté trouby a pečete přibližně 15 minut, na posledních pár minut můžete případně zapnout gril. Ryba je hotová poznáte, když jdou z těla lehce uvolnit ploutvičky. 

Brambory a celer očistěte a vařte v osolené vodě do změknutí. Vodu slijte, vhoďte do hrnce máslo a brambory i celer a rozmačkejte šťouchadlem. Pokud máte raději pyré přidejte trochu mléka. Přidejte pastu z bílých lanýžů, případně dosolte a ozdobte petrželkou. 

Sdílet:

Předchozí článek

SVATOMARTINSKÉ KYNUTÉ ROHLÍČKY

Další článek

CITRÓNOVÁ BÁBOVKA S BÍLLÝM MÁKEM A TVAROHEM
0 comments on PEČENÝ SIVEN SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM, CELEREM A BÍLÝM LANÝŽEM
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.