• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • HŘÍBKY S LANÝŽEM NA VÍNĚ A SMETANĚ

HŘÍBKY S LANÝŽEM NA VÍNĚ A SMETANĚ

Food, Food pairing, Nemaso, Rychlé, Velké
  • Posted by Pavla Hájková
  • 21. 10. 2020
  • 0
  • 0 likes
Food, Food pairing, Nemaso, Rychlé, Velké

Hříbky na smetaně znají asi všichni, ale zkoušeli jste někdy k nim ještě přidat lanýžovou pastu? Díky ní se houbová chuť několikrát zintenzivní a celé jídlo se stane opravdovou labužnickou specialitou. Možná se děsíte, kde seženete lanýže a za kolik. V podobě pasty to není zase takový problém. Poměr cena výkon je vynikající a dlouho vám vydrží. K jakýmkoliv omáčkám doporučuji uvařit těstoviny s drážkováním a ideálně se semolinové mouky. Lépe vám na nich ulpí omáčka, a navíc mají vyšší nutriční hodnotu než těstoviny klasické. K houbobám se jak na vaření, tak na párování, hodí víno s výraznější kyselinkou jako je například Don Jacobo Ecologico.

INGREDIENCE:

400 G HŘÍBKŮ

1 ŠALOTKA

150 ML PŘÍRODNÍHO VÍNA DON JACOBO ECOLOGICO

300 ML SMETANY

1 LŽÍCE HLADKÉ MOUKY

1 LŽÍCE GHÍ 

1 LŽÍCE UMEOCTU

1 LŽÍCE PASTY Z BÍLÝCH LANÝŽŮ

SŮL, PEPŘ

KVALITNÍ TĚSTOVINY S DRÁŽKOVÁNÍM

PARMAZÁN, HLADKOLISTÁ PETRŽEL

POSTUP:

Cibuli nakrájejte nadrobno a očistěné hřiby na větší kousky. Nejprve na rozpáleném ghí lehce osmažte cibulku a pak přidejte nakrájené houby, sůl, pepř, umeocet. Po krátkém opékání přilijte víno a nechte odpařit. Mouku rozmíchejte ve smetaně a přilejte ji k houbám. Nechte zhoustnout a pak přidejte lanýžovou pastu a nasekanou petržel. Promíchejte a můžete servírovat.

Sdílet:

Předchozí článek

CHIA PUDINK S MANGEM

Další článek

BOLOŇSKÉ RAGŮ Z HOVĚZÍHO NEBO JEHNĚČÍHO MASA
0 comments on HŘÍBKY S LANÝŽEM NA VÍNĚ A SMETANĚ
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.