MRKVOVO – OŘECHOVÉ VAFLE

Vafle se nevyhnuly ani nám. Tak dlouho jsem o nich doma poslouchala, až jsem nevydržela a koupila vaflovač. Jak mě asi znáte, nespokojím se jen tak s nějakým receptem, takže jsem vymýšlela, co nejzdravější variantu a zároveň, co nejjedlejší pro mé holky. Nakonec jsem si s velkou chutí pošmákla i já. Každá máme ráda něco jiného, takže servírování vypadalo tak jako na fotce. S čím máte rádi vafle vy, pokud je tedy jíte?

INGREDIENCE:

180 G HLADKÉ ŠPALDOVÉ CELOZRNNÉ MOUKY

70 ML ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA

180 G MRKVOVÉHO PYRÉ

70 G PEKANOVÝCH OŘECHŮ 

40 G CUKRU MUSCOVADO

1 LŽIČKA PRÁŠKU DO PEČIVA

1 LŽIČKA JEDLÉ SODY

1 LŽIČKA SKOŘICE

200 ML KEFÍRU

2 VEJCE

ŠPETKA SOLI

POSTUP:

Rozšlehané vejce promíchejte s kefírem, mrkvovým pyré a vychladlým rozpuštěným máslem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, sůl, cukr a najemno nasekané vlašské ořechy. Poté zalijte tekutou směsí a zamíchejte. Výsledné těsto je trochu hustší než obvykle, ale to je v pořádku. Rozehřejte vaflovač a pokud je potřeba potřete plotýnky olejem. Z těsta pečte postupně vafle. Ozdobte, jak máte nejraději.