Justino’s je jeden z osmi výrobců fortifikovaného vína z Madeiry a zároveň největší výrobce se 60–70% podílem veškeré vyrobené madeiry.
Svůj unikátní charakter získává madeirské víno díky dlouhé oxidaci během zrání, vysoké úrovni alkoholu a přírodní kyselosti. Tyto vlastnosti z něj dělají víno velmi dlouhé životnosti. Na rozdíl od portských vín můžete mít láhev madeiry otevřenou i po velice dlouhou dobu, aniž by to její obsah znehodnotilo.
Justino’s Madeira Full Rich Sweet 3 Y.O.
Použité odrůdy: Tinta Negra a Complexa
Zrání před lahvováním: toto víno je lahvováno tři roky po sklizni a běžně po dvou letech v dubových sudech
Doporučená teplota při podávání: 13–16 °C
Tato sladká madeira má průzračnou jantarovou barvu a ovocné aroma s náznaky toustu. Na patře je jemná a sladkokysele vyvážená s dlouhotrvajícím zakončením. Může být podávána s dezerty, sýry nebo po večeři.