VAFLOVÉ KOŠÍČKY

Podobné košíčky těmto vaflovým dělávala moje babička na Vánoce, ale hodí se i na nedělní odpoledne. Velmi snadno se připravují a přitom vypadají tak vznešeně. Nazdobit je můžete jen šlehačkou nebo pudinkovým krémem s vaječným koňakem. Ještě rychleji a jednodušeji se vám budou péct, pokud máte vaflovač Russell Hobbs Fiesta, kde kromě vaflí, uděláte i košíčky nebo třeba koblížky.

INGREDIENCE NA KOŠÍČKY:

100 G HLADKÉ ŠPALDOVÉ MOUKY

150 G BÍLÉHO JOGURTU 

15 G KUKUŘIČNÉHO ŠKROBU 

50 G ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA

40 G TŘTINOVÉHO CUKRU MUSCOVADO

1 LŽIČKA TLUČENÉ VANILKY

1 LŽIČKA KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU 

1/2 LŽIČKY JEDLÉ SODY 

ŠPETKA SOLI

1 VEJCE

INGREDIENCE NA PUDINKOVÝ KRÉM:

1/2 BALÍČKU VANILKOVÉHO PUDINKOVÉHO PRÁŠKU

200 ML MLÉKA

125 G MÁSLA

3 LŽÍCE TŘTINOVÉHO CUKRU MOUČKA

2 LŽÍCE VAJEČNÉHO LIKÉRU

POSTUP:

Smíchejte jogurt, vejce, vanilku, sůl a poté přidejte mouku, škrob, cukr, kypřící prášek a sodu. Na závěr vmíchejte rozpuštěné zchladlé máslo. Do Fiesty vložte plotýnky na vytváření košíčku a nechte je řádně vyhřát. Poté nalijte do formiček těsto přibližně do ¾ jejich objemu a po jejich upečení je nechte zchladnout. Zdobte šlehačkou nebo pudingovým krémem.  Ten vyrobíte následovně.

Mléko rozmíchejte s pudinkovým práškem a cukrem, a přiveďte k varu. Míchejte, dokud pudink není hustý a pak jej nechte vychladnout. Do studeného pudinku postupně zašlehejte změklé máslo a vaječný likér. Krém naplňte do zdobícího sáčku a na každý košíček navrstvěte krém. My košíčky nazdobili višní v rumu, ale můžete použít i jakéhokoliv jiné kompotované nebo čerstvé ovoce.