Pokud máte rádi mák, kokos, sušené švestky a vyhýbáte se rafinovanému cukru, mohla by vás zaujmout tato roláda provoněná rovnou dvěma druhy rumu Diplomático. O něco zdravější mlsání, navíc rychle připravené a bez pečení, které díky kapce skvělého rumu má neskutečný šmrnc. Rum si tam nadávkujte podle své libosti a nenenechte se úplně svazovat receptem.
INGREDIENCE NA MAKOVOU HMOTU:
50 G ČERNÝCH SEZAMOVÝCH SEMÍNEK
50 G MLETÉHO MÁKU
50 G MLETÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ
50 G SUŠENÝCH ŠVESTEK
100 G ROZPUŠTĚNÉHO MEDU
2 LŽÍCE RUMU DIPLOMÁTICO RESERVA EXCLUSIVA
INGREDIENCE NA KOKOSOVOU HMOTU:
170 G STROUHANÉHO KOKOSU
100 G ROZPUŠTĚNÉHO RUMU
100 G MÁSLA
4 LŽÍCE RUMU DIPLOMÁTICO PLANAS
POSTUP:
Zvlášť promíchejte ingredience na kokosovou a makovou hmotu. Na vál si natáhněte arch potravinářské fólie, rozprostřete na ní do obdélníkového tvaru makové těsto, přikryjte další částí fólie a rozválejte. Z rozváleného makového plátu sundejte fólii, potřete kokosovou hmotou a pomocí spodní fólie stočte jako roládu. Roládu můžete a nemusíte obalit v kokosu. Poté ji umístěte do lednice a nechte ztuhnout. Krájejte na 1 cm silná kolečka připomínající šneky.
Pokud se vám nechce válet roláda, můžete z každé hmoty vytvarovat kuličky a obalit je ve strouhaném kokosu.