MAKOVO-KOKOSOVÁ ROLÁDA S RUMEM

Pokud máte rádi mák, kokos, sušené švestky a vyhýbáte se rafinovanému cukru, mohla by vás zaujmout tato roláda provoněná rovnou dvěma druhy rumu Diplomático. O něco zdravější mlsání, navíc rychle připravené a bez pečení, které díky kapce skvělého rumu má neskutečný šmrnc. Rum si tam nadávkujte podle své libosti a nenenechte se úplně svazovat receptem.

INGREDIENCE NA MAKOVOU HMOTU:

50 G ČERNÝCH SEZAMOVÝCH SEMÍNEK 

50 G MLETÉHO MÁKU

50 G MLETÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

50 G SUŠENÝCH ŠVESTEK

100 G ROZPUŠTĚNÉHO MEDU

2 LŽÍCE RUMU DIPLOMÁTICO RESERVA EXCLUSIVA

INGREDIENCE NA KOKOSOVOU HMOTU:

170 G STROUHANÉHO KOKOSU

100 G ROZPUŠTĚNÉHO RUMU

100 G MÁSLA

4 LŽÍCE RUMU DIPLOMÁTICO PLANAS

POSTUP:

Zvlášť promíchejte ingredience na kokosovou a makovou hmotu. Na vál si natáhněte arch potravinářské fólie, rozprostřete na ní do obdélníkového tvaru makové těsto, přikryjte další částí fólie a rozválejte. Z rozváleného makového plátu sundejte fólii, potřete kokosovou hmotou a pomocí spodní fólie stočte jako roládu. Roládu můžete a nemusíte obalit v kokosu. Poté ji umístěte do lednice a nechte ztuhnout. Krájejte na 1 cm silná kolečka připomínající šneky.

Pokud se vám nechce válet roláda, můžete z každé hmoty vytvarovat kuličky a obalit je ve strouhaném kokosu.