Věřím, že tímto receptem potěším všechny kávové milovníky a to nejen tipem na rychlé nepečené cukroví, ale především představením kávového likéru Mr. Black. Mr, který se vám může hodit jako dárek k Vánocům. Black Cold Brew Coffee Liqueur je první řemeslně vyráběný prémiový kávový likér, v kterém se snoubí hořkosladká směs výběrové kávy Arabica a australské pšeničné vodky. Základem tohoto likéru je pomalu macerovaná výběrová káva připravovaná metodou cold brew. Ve srovnání s běžně dostupnými kávovými likéry má desetkrát intenzivnější kávovou chuť a minimálně o polovinu méně cukru.

INGREDIENCE:

140 G CUKRU MUSCOVADO

120 G PEKANOVÝCH OŘECHŮ

2 LŽÍCE LIKÉRU MR. BLACK

KÁVOVÁ ZRNA V ČOKOLÁDĚ

POSTUP:

Cukr nasypte do rendlíku, přidejte 2 lžíce vody a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Ořechy rozemelte a smíchejte s cukrovým rozvarem a likérem Mr. Black. Z hmoty vytvořte malé kuličky, doprostřed položte kávové zrno a nechte zaschnout.

Z hmoty můžete místo kuliček vytvořit trojhránky a polít je kávovou polevou. V tomto případě směs vyválejte na válu poprášeném cukrem moučkou na plát o tloušťce 1 cm a nechte trochu zaschnout. Na kávovou polevu smíchejte 4 lžíce cukru moučka a 1-2 lžíce horké černé kávy. Potřete ořechový plát polevou a rozkrájejte na trojhránky. Posypte kávovými zrny v čokoládě a nechte pořádně zaschnout.