Vafle se nevyhnuly ani nám. Tak dlouho jsem o nich doma poslouchala, až jsem nevydržela a koupila vaflovač. Jak mě asi znáte, nespokojím se jen tak s nějakým receptem, takže jsem vymýšlela, co nejzdravější variantu a zároveň, co nejjedlejší pro mé holky. Nakonec jsem si s velkou chutí pošmákla i já. Každá máme ráda něco jiného, takže servírování vypadalo tak jako na fotce. S čím máte rádi vafle vy, pokud je tedy jíte?
INGREDIENCE:
180 G HLADKÉ ŠPALDOVÉ CELOZRNNÉ MOUKY
70 ML ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA
180 G MRKVOVÉHO PYRÉ
70 G PEKANOVÝCH OŘECHŮ
40 G CUKRU MUSCOVADO
1 LŽIČKA PRÁŠKU DO PEČIVA
1 LŽIČKA JEDLÉ SODY
1 LŽIČKA SKOŘICE
200 ML KEFÍRU
2 VEJCE
ŠPETKA SOLI
POSTUP:
Rozšlehané vejce promíchejte s kefírem, mrkvovým pyré a vychladlým rozpuštěným máslem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, sůl, cukr a najemno nasekané vlašské ořechy. Poté zalijte tekutou směsí a zamíchejte. Výsledné těsto je trochu hustší než obvykle, ale to je v pořádku. Rozehřejte vaflovač a pokud je potřeba potřete plotýnky olejem. Z těsta pečte postupně vafle. Ozdobte, jak máte nejraději.