TĚSTOVINY S MEČOUNEM, FENYKLEM A PINIOVÝMI OŘÍŠKY

Další recept s fenyklem je na světě. Fenykl se skvěle hodí k rybám a také dobře ladí s citrónem a když k tomu všemu přihodíte pár piniových oříšků, máte rychle hotové jídlo plné zajímavých chutí. Jako rybu jsem vybrala mečouna, který se považuje za delikatesu. Struktura jeho masa připomíná tuňáka, je svalovité a křehké zároveň. Jen pozor, když ho budete tepelně upravovat, nepřežeňte to, ať se nevysuší stejně tak jako tuňák.

INGREDIENCE:

1 BULVA FENYKLU

250 G MEČOUNA

ŠŤÁVA Z JEDNOHO CITRÓNU

OLIVOVÝ OLEJ, SŮL

KAJENSKÝ PEPŘ

PINIOVÉ OŘÍŠKY

CELOZRNNÉ ŠPAGETY

POSTUP:

Mečouna omyjte, osušte a rozkrájejte na širší nudličky. Fenykl očistěte, nať dejte stranou a povařte ho 20 minut v osolené vodě. Uvařený ho nakrájejte na tenké plátky. Obě suroviny posolte a popřete a pak je můžete dalších 10 minut smažit na olivovém oleji, zakápnuté citrónovou šťávou, na pánvi anebo je přemístit na plech vyložený pečícím papírem a s olejem a šťávou péct v troubě na 200 °C 15-20 minut.

Mezitím si dejte vařit těstoviny. Uvařené těstoviny pak přemístěte na pánev nebo na plech k upečenému fenyklu a rybě a promíchejte, aby se obalily olivovým olejem a citrónovou šťávou.

Dozdobte natí fenyklu a piniovými oříšky, a pokud musíte mít všude parmazán jako můj muž, tak si ho dejte.