Co si upéct, když jste na narozeniny sami doma, a víte, že celý dort byste nespořádali ani za 14 dní? Zároveň se vám nechce se s ničím složitým patlat, kupované nemáte rádi, ale přeci jenom byste v ten svůj den chtěli sfouknout svíčku na něčem jiném, než je třeba muffin, který pečete každou chvíli? Znám úžasně rafinovaný dezert, který je nejchutnější, když ho si ho dáte ještě horký a zajídáte zmrzlinou. Krásně vypadá na první pohled, ale ještě více si ho zamilujte, když do něj zaboříte vidličku a on vás obšťastní horkou čokoládovou lávou, která z něj pomalu začne vytékat. Těm, co mu propadli už dávno, určitě vytanul na mysli hned… ano, je to Fondant. Já si ho ozvláštnila kávovým likérem Mr. Black z obchodu Warehouse#1, který krásně ladí s čokoládou a přidala mé oblíbené višně v rumu.
INGREDIENCE:
200G TMAVÉ ČOKOLÁDY
100 G CUKRU MUSCOVADO
5 LŽÍC LIKÉRU MR.BLACK
100 G MÁSLA
2 VEJCE
2 ŽLOUTKY
50 G HLADKÉ MOUKY
KAKAO NA POPRÁŠENÍ
POSTUP:
Troubu předehřejte 180°C. Ve vodní lázni za pravidelného promíchávání rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem. Nechte chvilinku zchladnout a přimíchejte likér Mr. Black. Rozklepněte vejce a vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Následně vmíchejte přesátou mouku a přilijte rozpuštěnou čokoládu s máslem. Promíchejte a přelijte do máslem vymazaných formiček. Formičky přemístěte na plech a pečte přibližně 18 minut. Nepřepečte, jinak by vnitřek nezůstal tekutý. Hned po vyndání z trouby vyklopte, poprašte kakaem a podávejte.