VIŠŇOVÉ KOULE S RUMEM EQUIANO

Tohle cukroví je u nás největší hit. Já samozřejmě každý rok peču naší oblíbenou klasiku, ale vždy zkusím alespoň jeden nebo dva druhy nové. Jelikož v létě nakládám višně do různých rumů, zaujal mě recept na višňové koule. Přidala jsme do něj čerstvou novinku rum Equiano, který se destiluje na ostrově Mauricius, kde se ukládá na deset let zrát do sudů po koňaku a pak se míchá v Karibiku na Barbadosu. V rumu se tak snoubí chutě východu i západu. Ve vůni se vedle tropického aroma projevují tóny vanilky, rozinek pomerančové kůry a karamelu. V chuti naopak dominuje nasládlost sušeného ovoce s dotekem dubového dřeva, máslových sušenek a anýzu. Prostě dokonalá záležitost, kterou seženete ve @warehouse1cz 

INGREDIENCE:

20 VIŠNÍ NALOŽENÝCH V RUMU

250 G MÁSLA

250 G MOUČKOVÉHO CUKRU

2 LŽÍCE RUMU EQUIANO

250 G NADRCENÝCH SUŠENEK LOTUS

KAKAO NEBO HOŘKÁ ČOKOLÁDA NA OBALOVÁNÍ

POSTUP:

Nejprve dejte okapat višně z rumu. Utřete máslo s cukrem do pěny, přidejte rum a nadrcené sušenky. Vše důkladně promíchejte. Z těsta odebírejte kousky a balte do nich na vále nebo v dlani okapané višně. Koule obalujte v kakau nebo v nastrouhané hořké čokoládě. Nechte alespoň 14 dní odležet.