DÝŇOVO-RICOTTOVÉ LÍVANCE S KAŠTANOVÝM KRÉMEM

Tvarohové nebo kynuté lívance visí u mě na blogu už pěkně dlouho a věřím, že je znáte…ale co dýňové? Slyšeli jste o nich? Nebo je dokonce děláte? Já je zkoušela poprvé a notnou chvíli ladila těsto, než jsem byla spokojená. Pak jsem zase přemýšlela, s čím si je dát a jak umocnit jejich podzimní ladění. A jelikož mám ráda kaštanový krém, pořádně jsem si je s ním namazala a ozdobila sladkokyselými mochyněmi a kanadskými brusinkami. Já byla na výsost spokojená, ale děti daly přednost řeckému jogurtu a povidlům.

INGREDIENCE:

INGREDIENCE:

150 G HLADKÉ MOUKY

80 G DÝŇOVÉHO PYRÉ

1 LŽIČKA PRÁŠKU DO PEČIVA

230 ML MÉKA

250 G RICCOTY

4 VEJCE

ŠPETKA SOLI

TUK NA SMAŽENÍ

KAŠTANOVÝ KRÉM

SIRUP (JAVOROVÝ, KOKOSOVÝ, DATLOVÝ)

OVOCE

POSTUP:

Oddělte žloutky od bílků a přemístěte do dvou misek. K žloutkům přidejte, riccotu, dýňové pyré, mléko a promíchejte do jemného krému. Poté přidejte prosátou mouku a kypřící prášek a vše smíchejte. Do bílků dejte špetku soli a ušlehejte do tuhého sněhu. Sníh přidejte k připravené směsi a zlehka vmíchejte. Rozehřejte tuk na pánvi a tvořte lžící lívanečky, které opékejte dozlatova. 

Podávat můžete třeba s kaštanovým krémem, polité vaším oblíbeným sirupem, ozdobené ovocem nebo s řeckým jogurtem a povidly.