Tvarohové nebo kynuté lívance visí u mě na blogu už pěkně dlouho a věřím, že je znáte…ale co dýňové? Slyšeli jste o nich? Nebo je dokonce děláte? Já je zkoušela poprvé a notnou chvíli ladila těsto, než jsem byla spokojená. Pak jsem zase přemýšlela, s čím si je dát a jak umocnit jejich podzimní ladění. A jelikož mám ráda kaštanový krém, pořádně jsem si je s ním namazala a ozdobila sladkokyselými mochyněmi a kanadskými brusinkami. Já byla na výsost spokojená, ale děti daly přednost řeckému jogurtu a povidlům.
INGREDIENCE:
INGREDIENCE:
150 G HLADKÉ MOUKY
80 G DÝŇOVÉHO PYRÉ
1 LŽIČKA PRÁŠKU DO PEČIVA
230 ML MÉKA
250 G RICCOTY
4 VEJCE
ŠPETKA SOLI
TUK NA SMAŽENÍ
KAŠTANOVÝ KRÉM
SIRUP (JAVOROVÝ, KOKOSOVÝ, DATLOVÝ)
OVOCE
POSTUP:
Oddělte žloutky od bílků a přemístěte do dvou misek. K žloutkům přidejte, riccotu, dýňové pyré, mléko a promíchejte do jemného krému. Poté přidejte prosátou mouku a kypřící prášek a vše smíchejte. Do bílků dejte špetku soli a ušlehejte do tuhého sněhu. Sníh přidejte k připravené směsi a zlehka vmíchejte. Rozehřejte tuk na pánvi a tvořte lžící lívanečky, které opékejte dozlatova.
Podávat můžete třeba s kaštanovým krémem, polité vaším oblíbeným sirupem, ozdobené ovocem nebo s řeckým jogurtem a povidly.