KOKOSOVÝ CUKR

Kokosový cukr má úžasnou karamelovou chuť a trochu jemnější konzistenci než klasický krystalický cukr. Vyrábí se přímo z květového nektaru kokosové palmy, takže jde zcela o přírodní látku.

Kokosový cukr oproti bílému řepnému cukru nebo kukuřičnému sirupu obsahuje řadu živin, které se do něj dostávají z kokosové palmy. Nejdůležitějšími živinami v kokosovém cukru jsou železo, zinek, vápník, draslík a je také zdrojem mastných kyselin, polyfenolů a antioxidantů. Navíc obsahuje vlákninu zvanou inulin zpomalující vstřebávání glukózy do krve.

Avšak kokosový cukr obsahuje hodně kalorií (stejně jako obyčejný cukr) a pokud byste ho chtěli jíst jako zdroj živin, museli byste ho sníst opravdu velké množství, což by vedlo k obezitě a k cukrovce. I když má tedy kokosový cukr o něco lepší nutriční profil než bílý řepný cukr, jeho účinky na zdraví jsou do značné míry stejné a pro diabetiky je jeho konzumace stejně škodlivá jako u běžného cukru.