At‘ se snažím jakkoliv, když dám dětem koláč na svačinu do batůžku, stane se z něj rozdrobená, rozmatlaná věc, kterou mi zase pěkně přinesou domů. To se přeci nedá jíst, když to takhle vypadá, mi říkají. Zkusila jsem tedy upéct koláč do zavařovací sklenice a je po problému. Pěkně se zavíčkuje, a tak skvěle drží pohromadě a nikde se nesype. Jen teď zase máme jiné potíže. Když ho děti chtějí jíst, nemůžou najít lžičku, kterou jim k němu balím. I když Stelinka přišla se zlepšovákem. Mám prý lžičky přilepit izolepou ke skleničce. Tak vyzkoušejte, pokud někde cestujete, může se vám recept hodit. 🙂
INGREDIENCE:
100 G MÁSLA (+ na vymazání)
120 G OVESNÝCH VLOČEK
100 G MANDLOVÉ MOUKY
130 G TŘTINOVÉHO CUKRU
250 G MASCARPONE
100 ML SMETANY NA ŠLEHÁNÍ
½ LŽIČKY VANILKY
2 VEJCE
10 MERUNĚK (nebo jiného ovoce)
6 ZAVAŘOVAČEK
POSTUP:
Nejprve si připravte drobenku. Nakrájejte máslo na tenké plátky, smíchejte v míse s vločkami, cukrem a mandlovou moukou a prohněťte prsty. Mascarpone promíchejte se smetanou, vanilkou a rozkvedlanými vejci. Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na kousky. Zavařovací skleničky vymažte máslem a začněte vrstvit náplň. Na dno umístěte drobenku, pak směs s mascarpone a nakonec nakrájené meruňky. Postup opakujte, dokud nejsou skleničky plné. Dezert dejte péct do trouby rozehřáté na 180 C na 25 minut. Poté skleničky vyndejte a až po zchladnutí zavíčkujte.