MRAMOROVÁ BÁBOVKA S TVAROHEM

Já neustále vymýšlím spousty zdravých sladkých receptů, abychom mlsali o trochu lépe než já, když jsem byla malá a výsledek je, že děti jsou naprosto okouzlené klasickou bábovkou, kterou peče babička. Když jsem ji pekla já, tak jsem do ní vpašovala nenápadně pár zdravějších ingrediencí, vytunila čokoládou a úspěch má stejný jako ta babiččina. Jen se mi stala malá nehoda při focení. Jen se podívejte na poslední fotku pod receptem :-).

INGREDIENCE:

300 G POLOHRUBÉ ŠPALDOVÉ MOUKY

1 SÁČEK PRÁŠEK DO PEČIVA BEZ FOSFÁTŮ

250 G TUČNÉHO TVAROHU

230 G TŘTINOVÉHO CUKRU

180 G MÁSLA

ŠPETKA SOLI

4 VEJCE

½ LŽIČKA VANILKY

2 LŽÍCE KAKAA

50 G NALÁMANÉ HOŘKÉ ČOKOLÁDY 

2 LŽÍCE RUMU DZAMA VANILLA 

HRUBÁ MOUKA NA VYSYPÁNÍ FORMY

POSTUP:

Vymažte si bábovkovou formu důkladně máslem a vysypte hrubou mokou. Troubu nechte vyhřívat na 180°C. Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Změklé máslo, žloutky a cukr utřete do pěny. Přidejte tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem, vanilku a promíchejte. Poté opatrně přimíchejte sníh.

Oddělte 1/3 těsta a přimíchejte do něj kakao, nalámanou hořkou čokoládu a rum. Na dno bábovkové formy nalijte polovinu světlého těsta, následně tmavé a poté opět světlé. Do těsta zanořte na několika místech vidličku a opět ji vytáhněte ven, abyste vytvořili hezké mramorování.

Pečte přibližně 40 minut. Zda je bábovka upečená zkontrolujte špejlí.