VLÁČNÉ OVESNÉ MUFFINY S PEKANOVOU DROBENKOU

Já pevně doufám, že se mezi vámi najde nějaký další nadšenec do pekanových ořechů, abych v tom nebyla sama.  Já je přímo zbožňuji, a ne a ne se mi omrzet. Dříve jsem se takto nemohla nabažit vlašských ořechů, ale pak jsem objevila pekany a vlašským jsem zamávala na rozloučenou. I když abych úplně nelhala, jednou za dva měsíce je do pusy dám a o Vánocích zase hrají prim. Máslová, nasládlá chuť a výrazná křupavost pekanů krásně vyniká ve všech možných jídlech, a to nejen sladkých. U mě na blogu najdete pekany v mnoha receptech a jeden z velmi oblíbených je na tyto muffiny. 

INGREDIENCE NA TĚSTO:

100 G JEMNÝCH OVESNÝCH VLOČEK

150 G ŠPALDOVÉ MOUKY POLOHRUBÉ NEBO HLADKÉ  (půl na půl celozrnné a bílé)

50 G NASEKANÝCH PEKANOVÝCH OŘECHŮ

1/2 LŽIČKY SODY NA PEČENÍ

100 G KOKOSOVÉHO CUKRU (nebo třtinového)

100 G KEFÍRU NEBO PODMÁSLÍ

250 G BÍLÉHO JOGURTU

200 G MÁSLA

2 VEJCE 

ŠPETKA SOLI

INGREDIENCE NA DROBENKU:

50 G CELOZRNNÉ MOUKY HRUBÉ

50 G OVESNÝCH JEMNÝCH VLOČEK 

50 G PEKANOVÝCH OŘECHŮ

70 G KOKOSOVÉHO CUKRU (nebo třtinového)

1 LŽIČKA VANILKY

70 G MÁSLA

POSTUP:

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si muffinovou formu a vyložte ji papírovými košíčky. V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, nasekané pekanové ořechy, kypřící prášek, sodu a sůl. Vyšlehejte vejce s cukrem a máslem a spolu s kefírem a jogurtem přidejte k suchým ingrediencím. Těsto promíchejte a plňte košíčky přibližně do ¾ jejich objemu. 

Drobenku připravíte jednoduše prohnětením všech ingrediencí. Lépe se připravuje ze studeného másla. Hotovou drobenkou posypte všechny jednotlivé muffiny a dejte péct přibližně na 30 minut. Zda jsou hotové můžete vyzkoušet špejlí.