NEJLEPŠÍ GRANOLA S BRUSINKAMI A PEKANOVÝMI OŘECHY

Tato výtečná, přírodně slazená granola je u nás absolutním favoritem. Její příprava je hrozně jednoduchá a pokud jste také velcí milovníci pekanů, je pro vás nebezpečná, jelikož se na ní můžete stát stejně závislí jako jsme my. Od té doby, co jsem ji objevila na blogu Kathryne Taylor připravuji ji doma vždy ve velkém, se každé ráno musím přemlouvat, abych si v rámci zdravého střídaní různých snídaní ji nedala. Doufám, že to někdy přejde….-) a taky doufám, že vám bude stejně chutnat.

INGREDIENCE:

4 HRNEČKY VLOČEK (Můžete kombinovat různé druhy. Já použila 3 hrnečky jemných ovesných vloček a 1 hrneček žitných vloček) 

1 ½ HRNEČKU PEKANOVÝCH OŘECHŮ 

1/2 LŽIČKY SOLI

2 LŽÍCE SKOŘICE (pokud moc nemáte rádi skořici, uberte dle libosti)

½ HRNEČKU ROZPUŠTĚNÉHO KOKOSOVÉHO MÁSLA 

1 /2 LŽIČKY VANILKY 

½–¾ HRNEČKU JAVOROVÉHO SIRUPU (nebo medu)

⅔ HRNEČKU SUŠENÝCH BRUSINEK 

POSTUP:

Předehřejte troubu na 175° C a vyložte si plech pečícím papírem. Ve velké míse smíchejte ořechy, skořici, sůl, vanilku a promíchejte. Přilijte olej a javorový sirup. Velmi dobře promíchejte, aby se tekuté složky dostaly ke všem suchým. Přendejte směs na plech a snažte se ji co nejrovnoměrněji rozprostřít.

Pečte, dokud granola nezačne zlátnout. Protože každá trouba peče trochu jinak, tak ji určitě od 20 minuty kontrolujte. Měla by se péci přibližně 21–24 minut.

Než granolu uskladníte, nechte ji úplně vychladnout (cca 45 minut). Až po vystydnutí do ní zamíchejte sušené brusinky.