AVOKÁDOVO-BANÁNOVÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Tento recept jsem přebrala od Elly Woodward, která je autorkou veleúspěšného blogu Deliciously Ella a také řady kuchařek, které se u nás prodávají pod jménem Lahodně s Ellou. Ella je mi velkou inspirací co se týče zdravých receptů. Ráda totiž střídám kuchyně. Jeden den vařím nějakou tu vintage klasiku a další den zase moderní lehké jídlo. Pestrost vyhovuje celé mojí rodině, a hlavně já se v kuchyni díky neustálému experimentování opravdu nenudím. Trochu jsem si recept upravila, aby byl ještě méně sladký. S intenzitou sladkosti si můžete sami pohrát a vytvořit si tak rychlou svačinku nebo dezert. Já nejčastěji tuto pěnu dělám hned ráno a letos bezkonkurenčně vévodí všem našim letním snídaním. Navíc mě donutí se po ránu projít zahradou a hledat, čím bych jí dozdobila. Dle sezónnosti mám vyzkoušenou kombinaci s rybízem, moruší, malinami, borůvkami, lesními jahodami, ostružinami, a všechny spojení chutnají úžasně. Aby nás pěna více zasytila, přidávám do ní chia semínka a kokosové lupínky. Ale to už nechám na vás, co vám chutná a dáte si do ní vy J.

INGREDIENCE:

2 VELKÉ ZRALÉ BANÁNY

2 AVOKÁDA

6 MEDJOOL DATLÍ VYPECKOVANÝCH

2-3 VRCHOVATÉ LŽÍCE NEPRAŽENÉHO KAKAA (může být i pražené, ale s nepraženým je to lepší)

JAVOROVÝ SIRUP DLE CHUTI (já nedávám, ale pokud máte raději sladší, tak si dejte J)

2 LŽÍCE CHIA SEMÍNEK

2 LŽÍCE KOKOSOVÝCH LUPÍNKŮ

BOBULOVITÉ OVOCE NA OZDOBENÍ

POSTUP:

Rozkrojte avokáda na půl, vyndejte pecku a vydlabejte dužinu. Oloupejte banány a vypeckujte datle. Všechny suroviny přendejte do kuchyňského robotu a umixujte do jemné pěny. Přendejte pěnu do mističek, dozdobte dle své fantazie a můžete okamžitě podávat.