Také máte rádi vaječnou omeletu? Já ji zbožňuji, ale mám obrovský problém si ji dávat mimo domov. Mám ji totiž ráda nadýchanou a bohužel většinou ji i v mých oblíbených kavárnách dostanu spíše tužší. Tak jsem to už vzdala a tím se omeleta stala takovou naší domácí specialitou. Možná víte, jak nadýchanost docílit, ale pro ty z vás, co to povědomí nemají, odhalím to malé jednoduché tajemství. Do rozšlehaných vajíček je potřeba přidat studenou vodu. To je vše ☺.
INGREDIENCE NA OMELETU:
6 VAJEC OD SLEPIČEK Z VOLNÉHO CHOVU
2 POLÍVKOVÉ LŽÍCE VODY
30 G NAHRUBO NASTROUHANÉHO PARMAZÁNU
HRSTKA PETRŽELOVÉ NATĚ
LŽÍCE GHÍ (NEBO MÁSLA)
SŮL
PEPŘ
INGREDIENCE NA MALÝ SALÁT:
HRST RUKOLY
HRST BABY ŠPENÁTU
LŽÍCE SLUNEČNICOVÝCH SEMÍNEK
LŽÍCE DÝŇOVÝCH SEMÍNEK
LŽIČKA LNĚNÝCH SEMÍNEK
OLIVOVÝ OLEJ DLE LIBOSTI
LŽÍCE UMEOCTU
JABLEČNÝ OCET GÖLLES DLE LIBOSTI
POSTUP:
Vajíčka rozklepněte do hrnečku, rozkvedlejte, přidejte studenou vodu a ještě promíchejte. Osolte a opepřete. Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a vajíčka do ní nalijte. Ze začátku můžete obracečkou ještě s vajíčky pracovat. Poodhrňte již usmažené části tak, aby na vzniklé místo natekla vajíčka syrová. Když vypadají vajíčka téměř hotová, tak na ně rovnoměrně rozsypte parmazán. Za cca 2 minuty na ně nasypte nasekanou petrželovou nať a pak je přesuňte na talíř. Obracečkou si pomáhejte tak, aby se omeleta srolovala.
Malý salát je hotový v mžiku. Opláchněte oba saláty a umístěte je do misky, kde jej pak dochuťte olejem, balsamikem, umeoctem a posypte semínky.