• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • TĚSTOVINY S MEČOUNEM, FENYKLEM A PINIOVÝMI OŘÍŠKY

TĚSTOVINY S MEČOUNEM, FENYKLEM A PINIOVÝMI OŘÍŠKY

Food, Nemaso, Rychlé
  • Posted by Pavla Hájková
  • 14. 3. 2021
  • 0
  • 0 likes
Food, Nemaso, Rychlé

Další recept s fenyklem je na světě. Fenykl se skvěle hodí k rybám a také dobře ladí s citrónem a když k tomu všemu přihodíte pár piniových oříšků, máte rychle hotové jídlo plné zajímavých chutí. Jako rybu jsem vybrala mečouna, který se považuje za delikatesu. Struktura jeho masa připomíná tuňáka, je svalovité a křehké zároveň. Jen pozor, když ho budete tepelně upravovat, nepřežeňte to, ať se nevysuší stejně tak jako tuňák.

INGREDIENCE:

1 BULVA FENYKLU

250 G MEČOUNA

ŠŤÁVA Z JEDNOHO CITRÓNU

OLIVOVÝ OLEJ, SŮL

KAJENSKÝ PEPŘ

PINIOVÉ OŘÍŠKY

CELOZRNNÉ ŠPAGETY

POSTUP:

Mečouna omyjte, osušte a rozkrájejte na širší nudličky. Fenykl očistěte, nať dejte stranou a povařte ho 20 minut v osolené vodě. Uvařený ho nakrájejte na tenké plátky. Obě suroviny posolte a popřete a pak je můžete dalších 10 minut smažit na olivovém oleji, zakápnuté citrónovou šťávou, na pánvi anebo je přemístit na plech vyložený pečícím papírem a s olejem a šťávou péct v troubě na 200 °C 15-20 minut.

Mezitím si dejte vařit těstoviny. Uvařené těstoviny pak přemístěte na pánev nebo na plech k upečenému fenyklu a rybě a promíchejte, aby se obalily olivovým olejem a citrónovou šťávou.

Dozdobte natí fenyklu a piniovými oříšky, a pokud musíte mít všude parmazán jako můj muž, tak si ho dejte.

Sdílet:

Předchozí článek

KOKOSOVÉ BEZÉ S MANGEM A MOCHYNÍ

Další článek

KVÁSKOVÉ KOLÁČE DRUŽBANCE
0 comments on TĚSTOVINY S MEČOUNEM, FENYKLEM A PINIOVÝMI OŘÍŠKY
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.