• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • TĚSTOVINY S FENYKLEM, HRÁŠKEM, BROKOLICÍ A RICOTTOU

TĚSTOVINY S FENYKLEM, HRÁŠKEM, BROKOLICÍ A RICOTTOU

Food, Nemaso, Rychlé
  • Posted by Pavla Hájková
  • 12. 3. 2021
  • 0
  • 0 likes
Food, Nemaso, Rychlé

Fenykl bych přirovnala ke koriandru. Buď ho máte rádi nebo ho nesnesete. Tahle zvláštní rostlina s trochu exotickou chutí a hromadou příznivých zdravotních účinků si hledala cestu do mé kuchyně poměrně dlouho. A jak to tak bývá, teď se jí nemůžu nabažit. Asi jako do nedávna růžičkové kapusty. Snad budete alespoň někteří z vás se mnou sdílet mé nadšení a třeba nějaký recept s fenyklem, který vám sem dám, vyzkoušíte.

INGREDIENCE:

1 BULVA FENYKLU
1 HLÁVKA BROKOLICE
200 G HRÁŠKU
2 RICOTTY (1 ricotta pro 2 osoby)
KŮRA Z 1 BIO CITRÓNU
2-3 STROUŽKY ČESNEKU
OLIVOVÝ OLEJ, SŮL, TYMIÁN
CELOZRNNÉ TĚSTOVINY

POSTUP:

Odeberte z fenyklu nať a schovejte si ji na později. Očištěný fenykl povařte 10 minut v osolené vodě. Poté ho rozkrájejte na tenčí podlouhlé plátky a brokolici rozeberte na drobné růžičky. Přemístěte do pekáčku vymazaného olivovým olejem, pokapejte ještě olejem a osolte. Důležité je, aby zelenina byla rozprostřená pouze v jedné vrstvě. Pokud se vám nevejde do pekáčku, dejte ji raději na plech. Doprostřed posaďte jednu nebo dvě ricotty a dejte péct do trouby na 180 °C na přibližně 25 minut, dokud nezačne zelenina zlátnout. Mezitím krátce povařte hrášek, nastrouhejte citrónovou kůru, prolisujte česnek a dejte vařit těstoviny, které máte rádi.

Po vyndání pečené zeleniny z trouby, odeberte pár růžiček brokolice, trochu fenyklu a dvě lžíce hrášku a dejte vše do mixovací nádoby. Přidejte 1/3 ricotty, česnek, citrónovou kůru, sůl a dvě lžíce olivového oleje. Vše rozmixujte do hladké pasty.

V hrnci promíchejte okapané těstoviny se vzniklým pestem a přemístěte na talíř. Dozdobte zbývající zeleninou, čerstvou natí fenyklu, tymiánem a upečenou ricottou.

Sdílet:

Předchozí článek

JEDNODUCHÝ ČOČKOVÝ SALÁT

Další článek

KOKOSOVÉ BEZÉ S MANGEM A MOCHYNÍ
0 comments on TĚSTOVINY S FENYKLEM, HRÁŠKEM, BROKOLICÍ A RICOTTOU
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.