• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • POLÉVKA Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

POLÉVKA Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

Food, Polévky, Vintage
  • Posted by Pavla Hájková
  • 29. 1. 2021
  • 0
  • 0 likes
Food, Polévky, Vintage

Mám pro vás další recept tentokrát “jen” 126 let starý, pocházející z jedné z nejlepších kuchařských knih, která kdy v našich zemích vyšla. Marie Svobodová věnovala sepsání této knihy podstatnou část svého života a na základě jejích praktických zkušeností vzniklo dílo, dalece přesahující hranice svého žánru. Našla jsem v ní spousty odpovědí na otázky, na které jsem nemohla najít jednotný názor. Těším se, že budu rady tak slavné kuchařky využívat v mých receptech a následně sdílet s vámi. A teď zpět k receptu. Je to recept na ořechovou polévku, a jelikož jsem ji nikdy nedělala, musela jsem ji vyzkoušet.

INGREDIENCE:

40 JADER VLAŠSKÝCH OŘECHŮ
300 ML KUŘECÍHO NEBO HOVĚZÍHO VÝVARU
1000 ML VODY
SŮL, PEPŘ

POSTUP:

Jádra vlašských ořechů vložíme do osolené vody a vývaru a zvolna vaříme dokud ořechy nezměknou. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme a procedíme přes sítko, abychom odchytli případné slupky. Opepříme klidně i trochu více, jelikož pepř se k ořechům krásně hodí. Polévku můžete podávat s opraženou houstičkou a ztraceným vejcem, jak doporučuje sama Marie Svobodová. Mě tahle kombinace moc chutnala.

Sdílet:

Předchozí článek

FILTROVANÁ KÁVA

Další článek

LOSOS S FAZOLKAMI, CHERRY RAJČÁTKY A OLIVAMI
0 comments on POLÉVKA Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.