• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • CIZRNOVO-BRAMBOROVÁ POLÉVKA S OŘECHY

CIZRNOVO-BRAMBOROVÁ POLÉVKA S OŘECHY

Food, Malé, Polévky, Zdravé
  • Posted by Pavla Hájková
  • 23. 5. 2020
  • 0
  • 0 likes
Food, Malé, Polévky, Zdravé

Hustá cizrnovo-bramborová polévka je moje velká kamarádka, protože díky své vydatnosti sebevědomě zastoupí plnohodnotný oběd. Já ji v době karantény dělávala docela často a přišla jsem na to, že k cizrně úžasně ladí pekanové ořechy.  S touto polévkou si můžete pohrát dle své fantazie a třeba místo brambor použít rajčata nebo přidat kari či kurkumu, případně ji dochutit smetanou. Já vám sem na blog dávám naší nejoblíbenější verzi.

INGREDIENCE:

600 G BRAMBOR

500 G UVAŘENÉ CIZRNY DO POLÉVKY

100 G UVAŘENÉ CIZRNY STRANOU

3 CIBULE ŠALOTKY 

3 STROUŽKY ČESNEKU

1,5 L ZELENINOVÉHO VÝVARU

4 SNÍTKY ROZMARÝN

2 LŽIČKY SLADKÉ PAPRIKY

1 LŽIČKA DRCENÉHO KMÍNU

1-2 LŽÍCE UMEOCTU

OLIVOVÝ OLEJ

LÍSTKY ŠPENÁTU, MANGOLDU NEBO RUKOLY

HRST PEKANOVÝCH OŘECHŮ 

POSTUP:

Oloupanou cibuli nakrájejte a poduste na olivovém oleji v hrnci, v kterém budete vařit polévku. Po chvíli přidejte nasekaný česnek a až vše zezlátne přidejte kmín a papriku. Smažte ještě 2-3 minuty a poté zalijte vývarem. Pokud nemáte domácí vývar, použijte 2 kostky zeleninového vývaru a jeden a půl litru vody.

Přidejte očištěné a nakrájené brambory, cizrnu, sůl, pepř a rozmarýn omotaný potravinářským provázkem. Vařte přibližně 20 minut, dokud brambory nezměknou.

Po uvaření vyjměte rozmarýn, dochuťte umeoctem a polévku tyčovým mixérem rozmělněte do hladka.  

Před servírováním do talíře s polévkou přidejte cizrnu, kterou jste si nechali stranou, zelené lístky dle vašeho výběru a pár pekanových ořechů.

Sdílet:

Předchozí článek

KOKOSOVÝ DORT BOUNTY

Další článek

KŘEHKÉ SUŠENKY S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
0 comments on CIZRNOVO-BRAMBOROVÁ POLÉVKA S OŘECHY
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.