• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • ŠPALDOVÉ TVAROHOVÉ LÍVANCE S VANILKOU

ŠPALDOVÉ TVAROHOVÉ LÍVANCE S VANILKOU

Food, Sladké, Slazené přírodním cukrem, Snídaně
  • Posted by Pavla Hájková
  • 20. 3. 2020
  • 0
  • 0 likes
Food, Sladké, Slazené přírodním cukrem, Snídaně

Znáte někoho, kdo nemá rád palačinky a lívance? U nás, kdyby byly lívance k snídani, palačinky k obědu a lívance zase k večeři, tak jsou děti nejšťastnější. Takhle hodně jim je samozřejmě nedopřávám, ale při současné karanténě díky koronaviru, je dělám daleko častěji než obvykle. Ráno se nikam nespěchá, a tak se můžu smažit s lívanci a dětem vyloudit úsměv na tváři hned po probuzení. Dříve se jim ráno nechtělo vstát do školy a teď jsou naopak smutné, že zůstávají doma. Ano, tohle je dobrá škola života, že si člověk nemá stěžovat na to co má, protože by o to mohl snadno přijít. Přeci jenom je ale raději vidím rozradostněné a takové lívance udělají radosti spousty. Když si i vy budete chtít udělat veselejší ráno, najdete u mě na blogu recept jak na lívance kynuté, který jsem přidávala před několika měsíci, tak i na nově přidané lívance tvarohové. 

INGREDIENCE:

2 VEJCE

700 G MĚKKÉHO TVAROHU V KELÍMKU

200 ML MLÉKA

150 G ŠPALDOVÉ POLOHRUBÉ MOUKY (nebo pšeničné)

2 LŽÍCE KOKOSOVÉHO CUKRU (nebo třtinového)

1/4 LŽIČKY VANILKY

ŠPETKA SOLI

KOKOSOVÝ OLEJ (nebo ghí) 

ZAKYSANÁ SMETANA, DŽEM, OVOCE, ROZEHŘÁTÁ ČOKOLÁDA, OVOCNÁ OMÁČKA NEBO CKOLIV JINÉHO NA ZDOBENÍ

POSTUP:

Nejprve si oddělte žloutky od bílků. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte mouku, tvaroh a mléko. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte tuhý sníh, který pak lehce vmíchejte do těsta. Rozpalte si pánev a nechte na ní rozpustit olej. Lžící pak nabírejte těsto a na pánvi z nich tvořte malé lívanečky. Smažte je po obou stranách dozlatova.  

Lívance si ozdobte dle toho, co máte nejraději. Skvělá je kombinace s ovocem či džemem a kysanou smetanou, jogurtem nebo rozehřátou čokoládou. Já mám ráda nejrůznější omáčky, tak jestli máte chuť se pustit do její výroby podívejte se na recept kynutých lívanců, kde je uveden postup.

Sdílet:

Předchozí článek

MEXICKÝ DORT TRES LECHES

Další článek

JARNÍ SALÁT S QUINOU
0 comments on ŠPALDOVÉ TVAROHOVÉ LÍVANCE S VANILKOU
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.