• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • TMAVÉ DIPLOMÁTICO LANÝŽE S PEKANY

TMAVÉ DIPLOMÁTICO LANÝŽE S PEKANY

Cukroví, Food, Sladké, Slazené přírodním cukrem
  • Posted by Pavla Hájková
  • 26. 11. 2019
  • 0
  • 0 likes
Cukroví, Food, Sladké, Slazené přírodním cukrem

Víte o tom, že lanýže údajně vznikly omylem? Kdysi ve Francii na začátku 20. století učedník jednoho slavného šéfkuchaře popletl smíchání ingrediencí, a aby situaci zachránil, vytvaroval ze vzniklé hmoty kuličky, které následně obalil v kakau. Výtvor byl pojmenován lanýž a jak sami víte, oblibu si získal po celém světe. Lanýže mají tu výhodu, že můžou být jakéhokoliv tvaru o velikosti přibližně většího čokoládového bonbonu. Jsou jednoduché na přípravu, a přitom působí velmi slavnostně. Můžete je ochucovat vašimi oblíbenými destiláty a vylepšovat různými druhy nasekaných oříšků. Prostě si vytvořit svoje osobité lanýže dle vlastní fantazie. Pokud se raději necháváte vést, tak se můžete inspirovat bílými a tmavými lanýži u mě na blogu

INGREDIENCE:

80 G SMETANY KE ŠLEHÁNÍ 40% 

110 G MÁSLA 

60 G TŘTINOVÉHO CUKRU MUSCOVADO 

200 G KVALITNÍ TMAVÉ ČOKOLÁDY MINIMÁLNĚ 70% OBSAH KAKAA 

3 LŽÍCE RUMU DIPLOMÁTICO RESERVA EXCLUSIVA 

2–3 LŽÍCE KAKAA

30 G NAJEMNO NASEKANÉ PEKANOVÝCH OŘECHŮ (doporučuji použít zkaramelizované viz. výše)

POSTUP:

V kastrůlku pomalu rozehřívejte máslo, smetanu a cukr. Promíchávejte a hlídejte, aby se vše nevařilo a nerozpustilo do úplně řídké konzistence. V momentě, kdy je směs na lehce tekutá, přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se úplně nerozpustí, pak přidejte Diplomático rum a najemno nasekané ořechy. Až vzniklá směs vychladne, nechte ji přikrytou několik hodin tuhnout v lednici. Druhý den z hmoty odkrajujte lžičkou 3-4 cm kousky lanýžů a obalujte je v kakau. Každý hotový lanýž umístěte do papírového košíčku, aby se k sobě nelepily. Lanýže pak umístěte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici.

Sdílet:

Předchozí článek

BÍLÉ LANÝŽE S RUMEM DIPLOMÁTICO, MANDLEMI A KOKOSEM

Další článek

VÁNOČNÍ ŠTOLA OLLIES
0 comments on TMAVÉ DIPLOMÁTICO LANÝŽE S PEKANY
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.