PEČENÉ BROSKVE SE ZMRZLÝMI BANÁNY

Nevíte, co s broskvemi a doma kolem nich všichni lhostejně chodí? Dostali jsme tašku broskví ze soukromé zahrádky, chemicky neošetřené a už to vypadalo, že po pár snědených kouscích budou chudinky odsouzeny k pomalému zemdlívání. Nenašla jsem žádný recept na jejich zpracování, který by mě zaujal, tak jsem je jednoduše upekla. Bylo to hned hotové a sklidilo to velký úspěch. Podávala jsem je s domácí zmrzlinou a pekáček byl prázdný během chvilky. Bylo to tak dobré, že teď pro změnu zase sháníme broskve. 

INGREDIENCE:

8-10 BROSKVÍ

VELKÁ HRST PEKANOVÝCH OŘECHŮ

1/2 LŽIČKY VANILKY

1 VELKÁ LŽÍCE BOURBONU BUFFALO TRACE 

3 VELKÉ LŽÍCE JAVOROVÉHO SIRUPU

8-10 PLÁTKŮ MÁSLA (nebo 2 velké lžíce kokosového oleje)

3 ZMRZLÉ BANÁNY NAKRÁJENÉ NA PLÁTKY

POSTUP:

Do vymazaného pekáčku dejte vypeckované půlky broskví. Troubu si rozehřejte na 190 °C. Pekanové ořechy nasekejte nahrubo, přendejte do misky a pečlivě promíchejte s vanilkou, bourbonem a javorovým sirupem, případně přidejte rozpuštěný kokosový olej, pokud nechcete na omaštění použít máslo. Ořechovou nádivkou naplňte broskve a pokud jste nepoužili kokosový olej, tak na ně poklaďte plátky másla. Pečte přibližně 20 min.

Než broskve vytáhnete z trouby, připravte si banánovou zmrzlinu. Vytáhněte zmrzlé nakrájené banány, nechte je 10 minut povolit a pak je tyčovým mixérem rozmixujte do hladké konzistence. Broskve vytažené z trouby servírujte co nejdříve s čerstvě připravenou zmrzlinou.