PEČENÉ PAPRIKY SE ŠPENÁTEM A VAJÍČKEM

Tento recept na papriky jsem objevila pod hlavičkou výživového programu Metabolic Balance, když jsem hledala cestu, jak snížit ve svém jídelníčku sacharidy. Věřím, že pokud máte rádi pečené papriky, tak si ho též oblíbíte. Je to sice spíše záležitost víkendová, jelikož jeho příprava zabere trochu více času, ale stojí to za to. Nejen, že si výborně pochutnáte, ale ještě do sebe dostanete vyvážený poměr proteinů, sacharidů i tuků, vhodný pro hubnutí a spalování tělesného tuku. Navíc se tento pokrm hodí jak k snídani tak i k večeři.

INGREDIENCE:

2 ČERVENÉ PAPRIKY (vybírejte při nákupu tvar, aby vám samy stály na plechu)

100 G BABY ŠPENÁTU

2-4 VEJCE (záleží na velikosti jak paprik, tak vajec)

STROUŽEK ČESNEKU

OLIVOVÝ OLEJ

SŮL

POSTUP:

Troubu rozpalte na 200 C. Papriky omyjte, osušte a okrojte jim vrchní část, tak abyste je mohli plnit. Vrchní díly buď snězte hned nebo je dejte také péct a pochutnejte si na pečených. Papriky potřete šmajchlovačkou olivovým olejem a dejte na 15 minut do trouby.

Mezitím si spařte předem opláchnutý baby špenát. Špenát se spaří tak, že ho umístěný v misce přelijete horkou vodou se solí, chviličku tam necháte, pak ho přendáte do sítka a vymačkáte z něj pomocí lžíce vodu anebo když je již méně horký můžete si pomoci rukama. Do špenátu zapracujte prolisovaný česnek a lžíci olivového oleje.

Vyndejte papriky z trouby a pokud je v paprikách pečením uvolněná tekutina, tak ji vylejte. Špenát přendejte do paprik a pak rozklepněte vejce, nalijte do každé papriky na špenát jedno vajíčko, osolte a vraťte do trouby. Teplotu snižte na 180 C. Pokud jsou papriky větší, vejdou se vám tam i vajíčka dvě. Záleží na tom, jaký máte hlad. Moc dobrá kombinace je i s parmazánem.

Po 15 minutách můžete vajíčka v paprikách posypat nahrubo nastrouhaným parmazánem a vytvoří se vám vynikající sýrová krusta.

Papriky po 20 minutách vytáhněte z trouby. Vajíčka jsou po této době udělaná na měkko. Pokud máte raději vajíčka ještě více uvařená, nechte je v troubě o chvilku déle. Nedoporučuji však více než dalších 7 minut.