• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • CELOZRNNÉ TĚSTOVINY S KAPUSTOVÝM PESTEM

CELOZRNNÉ TĚSTOVINY S KAPUSTOVÝM PESTEM

Food, Food pairing, Nemaso, Rychlé, Zdravé
  • Posted by Pavla Hájková
  • 31. 1. 2021
  • 0
  • 0 likes
Food, Food pairing, Nemaso, Rychlé, Zdravé

U nás bylo doposud zaběhnuté pesto bazalkové, petrželové nebo rukolové, ale na kapustové jsem přišla až nedávno. Já mám tedy raději kapustu růžičkovou, která je křehčí a stravitelnější, ale zároveň obsahuje stejně tak jako kapusta hlávková vitamíny C, A, B, K, železo, selen, kyselinu listovou a spoustu dalších zdraví prospěšných látek. Růžičková kapusta je dokonce schopna přežít venku na záhonech i v zimě, tudíž je přirozeným zdrojem vitamínu C po celý rok. Kapustové pesto se krásně hodí k těstovinám, obzvlášť k těm celozrnným, které mívají ořechovou chuť a obilné aroma. Napárovat je můžete se španělským vínem Don Jacobo Tempranillo Ecológico, v jehož vůni vás osloví náznaky černého ovoce, které spolu se slabou kyselinkou ucítíte i v chuti. 

INGREDIENCE:

2 STROUŽKY ČESNEKU 

15 MALÝCH KAPUSTIČEK 

100 G VLAŠSKÝCH NEBO PEKANOVÝCH OŘECHŮ 

100 G NASTROUHANÉHO PARMAZÁNU

30 ML OLIVOVÉHO OLEJE

ŠŤÁVA Z JEDNOHO CITRÓNU

SŮL, PEPŘ

ŠPAGETY NEBO LINGUINE 

POSTUP:

Oberte lístky z kapusty a pár si jich nechte stranou. Svrchní vyhoďte, pokud nevypadají dobře. Pokud trpíte nadýmáním doporučuji lístky 2 minuty povařit v otevřeném hrnci a pak zprudka zchladit ve studené vodě s ledem. Tak zůstanou křehké a krásně zelené, ale budou méně nadýmavé. V kuchyňském nebo ručním robotu v míse se sekáčkem rozmělněte ořechy na velmi jemno. Přidejte kapustové lístky, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a dalším mixováním rozmělněte a promíchejte všechny ingredience. Zpracovávejte, dokud pesto nedosáhne požadované konzistence. Ochutnejte a podle potřeby přidejte více citronu, soli, pepře, případně oleje.

Uvařte těstoviny dle návodu na obalu a podávejte s nastrouhaným parmazánem, případně můžete ještě dochutit mletým kajenským pepřem. 

Sdílet:

Předchozí článek

BATÁTOVÉ "SENDVIČE" S KAPUSTOVÝM PESTEM A FETOU

Další článek

ÚŽASNÝ CAPUCCINO CHEESECAKE
0 comments on CELOZRNNÉ TĚSTOVINY S KAPUSTOVÝM PESTEM
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.