• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
  • Obchod
Instagram
…
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
  • Obchod

Blog

  • You are here:
  • Home
  • OŘECHOVÉ TYČINKY S RUMEM BOTRAN COBRE

OŘECHOVÉ TYČINKY S RUMEM BOTRAN COBRE

Cukroví, Food, Sladké
  • Posted by Pavla Hájková
  • 5. 1. 2021
  • 0
  • 0 likes
Cukroví, Food, Sladké

Můj muž vzpomínal na své nejoblíbenější cukroví z dětství: „Takové ořechové tyčinky s citrónovou polevou, krásně křupavé, možná dokonce trochu až moc tvrdé, ale hrozně dobréééééé.“ No jo, ale co v nich bylo, dohromady dát neuměl. Zkusila jsem tedy recept na ořechové tyčinky za studena, samozřejmě s polevou a ještě jsem je vyšperkovala kandovanou pomerančovou kůrou. Uvnitř se skrývá opět tekuté koření tentokrátv podobě rumu Botran cobre, který se destiluje v měděných kotlích, uvnitř kterých je umístěn košík s kardamomem, skořicí, zázvorem a hřebíčkem. Tento proces, během kterého se do páry dostávají tóny koření, dává rumu Botran Cobre nejen jeho jméno („cobre“ ve španělštině znamená „měď“), ale také jeho charakter. Tak máte typy rovnou dva, na cukroví i na dárek k vánocům (piřídíte ve @warehouse1cz)

INGREDIENCE NA ZÁKLAD:

200 G VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

80 G TŘTINOVÉHO MOUČKOVÉHO CUKRU

70 G TŘTINOVÉHO CUKRU MUSCOVADO

2 LŽÍCE RUMU BOTRAN COBRE

1 BÍLEK

INGREDIENCE NA POLEVU:

100 G MOUČKOVÉHO TŘTINOVÉHO CUKRU

3 LŽÍCE CITRÓNOVÉ ŠŤÁVY

1 BÍLEK

POSTUP:

Mleté vlašské ořechy smíchejte s oběma cukry, bílkem a rumem. Lehce poprašte vál třtinovým moučkovým cukrem a vzniklé těsto vyválejte na plát o síle 0,5 cm. Vykrajujte čtverečky nebo obdélníky. Pusťte se do přípravy polevy. V misce umíchejte bílek s třtinovým moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do husté pěny. Jednotlivé kousky polijte polevou a ozdobte kandovaným pomerančem nebo ořechy. Nechte přes noc zaschnout

Sdílet:

Předchozí článek

VIŠŇOVÉ KOULE S RUMEM EQUIANO

Další článek

KARI VEPŘOVÁ ŽEBRA
0 comments on OŘECHOVÉ TYČINKY S RUMEM BOTRAN COBRE
Scroll

© 2020 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.