• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • CITRÓNOVÁ BÁBOVKA S BÍLLÝM MÁKEM A TVAROHEM

CITRÓNOVÁ BÁBOVKA S BÍLLÝM MÁKEM A TVAROHEM

Food, Sladké, Slazené přírodním cukrem
  • Posted by Pavla Hájková
  • 4. 12. 2020
  • 0
  • 0 likes
Food, Sladké, Slazené přírodním cukrem

Já jsem velká milovnice máku, ale moje děti ho moc nemusí. Tak jsem na ně vymyslela malou fintu a propašovávám jim do jejich oblíbených jídel mák bílý. Ani si ho nevšimnou, pokud mě nevidí, jak ho sypu do těsta a jeho oříšková chuť jim už vůbec nevadí. Bílý mák má totiž daleko více ořechovou chuť než ten modrý a dříve se dokonce používal jako náhražka ořechů.  Moje sympatie má nejen kvůli velmi vysokému obsahu vápníku a samozřejmě i dalších prospěšných látek, ale i proto že se u nás pěstuje už od středověku a je to taková naše kulturní plodina. Pokud chcete vyzkoušet recept s bílým mákem, můžete začít jednoduchou citrónovou bábovkou. 

INGREDIENCE:

160 G MÁSLA

250 G TŘTINOVÉHO CUKRU SVĚTLÉHO

4 VEJCE

500 G TAVROHU

ŠPETKA SOLI

160 G ŠPALDOVÉ KRUPIČKY 

40 BÍLÉHO MÁKU

1 PRÁŠEK DO PEČIVA BEZ FOSFÁTŮ

1 BIO CITRÓN

POSTUP:

Troubu předehřejte na 180°C. V jedné míse vyšlehejte pomocí tyčového mixéru cukr se žloutky a se změklým máslem do nadýchané pěny. V druhé míse utřete tvaroh s citrónovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou a poté přidejte ke žloutkové pěně a promíchejte. Krupičku smíchejte s bílým mákem a práškem do pečiva a přisypte do mísy k mokré směsi.

Ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu lehce vmíchejte do těsta. a 
Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou.

Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte krupičkou a vlijte hotové těsto. Pečte přibližně 50 minut.

Zda je bábovka hotová zkontrolujte pomocí špejle. Pokud je po vytažení z těsta suchá, máte upečeno. Do. Po vychladnutí můžete bábovku poprášit moučkovým cukrem.

Sdílet:

Předchozí článek

PEČENÝ SIVEN SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM, CELEREM A BÍLÝM LANÝŽEM

Další článek

CELEROVÁ POLÉVKA S BÍLÝM LANÝŽEM
0 comments on CITRÓNOVÁ BÁBOVKA S BÍLLÝM MÁKEM A TVAROHEM
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.